Melusin Rajmers, priznata aktivistkinja i govornica na TEDx-u održala predavanje o startapovima i inovacijama u Tehnopolisu

08.06.2017

U Inovaciono preduzetničkom centru Tehnopolis danas je održano predavanje eko-preduzetnice Melusin Rajmers, koje se realizuje u okviru Green Culture Foruma, a u organizaciji IPC Tehnopolis, NVO Krug i NVO Centar za dušu i tijelo. Radionica je okupila oko 40 učesnika, od srednjoškolaca do preduzetnika.

Događaj je otvorio Đorđije Brkuljan, program menadžer IPC Tehnopolis, koji je prisutnima približio saradnju te institucije sa Green Culture-om.

Nakon toga, Stefan Ivanović, predstavnik Green Culture Forum-a, govorio je o značaju koji ovakva manifestacija ima za našu zemlju i najavio glavnu govornicu, Melusin Rajmers.

Melusin je govorila na temu „Minimalizam i novi etički standardi – Startapovi kao pokretači inovacija“. Govoreći o minimalizmu kao o vrijednosti koja treba da bude u fokusu svih nas, Rajmers je učesnicima otvorila svijet slobodnog i fleksibilnog razmišljanja u kome se treba odreći skupljanja nepotrebnih stvari, i u kome se fokusiramo na to šta zaista želimo, šta nam je stvarno potrebno i od suštinskog značaja za naše blagostanje.

Imajući to u vidu, ona je istakla mogućnost implementiranja novih etičkih standarda u svijetu kroz osnivanje startapova i pronalaska novih puteva do biznis svijeta. Navodeći primjere raznih uspješnih startapova i njihov uticaj (npr. READYMADE, Armed Angels, Tesla), pokušala je da objasni vezu između naših ličnih vrijednosti, inovacija i mogućnosti preduzetničkog kapitala.

Nakon uvodnog predavanja, uslijedila je radionica pod nazivom „Stop talking – be active! How to design concrete projects for the planet“, gdje su učesnici metodom fokusiranja na uzroke problema u našoj zajednici pokušali da osmisle projekte i načine njihove implementacije u cilju podsticanja održivosti životne sredine.

Melusin Rajmers je filozof, preduzetnica i aktivistkinja. Više puta je držala predavanja na TEDx-u, a u 2013. godini osnovala je „aeWorldwide“, organizaciju koja pomaže intelektualcima koji traže azil da se uključe u akademske krugove u Njemačkoj. Od 2016. jedna je od suosnivača ANJA GmbH, gdje je zadužena za odnose s javnošću. 2017. godine osniva „Readymade“, kompaniju koja se bavi pronalaženjem održivih načina korišćenja namještaja.

Green Culture Forum je petodnevna manifestacija, koja se u periodu od 7. do 11. juna održava na teritoriji osam crnogorskih opština: Nikšića, Podgorice, Cetinja, Herceg Novog, Kotora, Tivta, Bara i Ulcinja. Kompletan program Green Culture Foruma tokom svih pet dana možete pogledati na: http://greenculture.world/green-culture-forum-2017/program-2017/ .

Povezani članci

Prijave za nezaboravno iskustvo na CBCC 2024: Digital Nomads Edition su otvorene   S ponosom objavljujemo otvarenje prijava za Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition, koja će se održati od 9. do 11. oktobra 2024. godine u Mostaru. CBCC...