Aktiviraj se – Upravljanje karijerom u digitalnom svijetu

26.08.2019

Aktiviraj se – Upravljanje karijerom u digitalnom svijetu

 (OBUKA JE BESPLATNA )

Sadržaj obuke:

Obuka je namijenjena mladim ljudima koji žele da unaprijede svoje kapacitete za traženje posla i nauče kako da postanu konkurentni na globalnom tržištu rada.

Teme koje će se obrađivati tokom obuke su:

  1. SAMOSPOZNAJA – aktivnosti neophodne za kreiranje slike o sebi, uključujući aktivnosti samoprocjene stavova, vrijednosti, interesovanja, vještina i nedostataka odnosno slabosti kroz SWOT analizu svakog od polaznika.
  2. DIGITALNA ERA I TVOJA KARIJERA – definisanje idealnog posla i poslodavca, sa osvrtom na skriveno tržište rada, najtraženije poslove današnjice i poslove koji će se pojaviti u skorijoj budućnosti, vještine i znanja koja su potrebna za obavljanje tih poslova i način na koji je moguće postati primjetan u odnosu na globalnu konkurenciju. Takođe, jedna od tema za razgovor će biti i mogućnost samozaposlenja, odnosno pokretanja sopstvenog biznisa.
  3. AKTIVIRAJ SE! – Učesnici će u okviru ove teme otkriti male tajne regrutera, koji osim što čitaju CV i motivaciono pismo, pretražuju kandidate na Google-u i društvenim mrežama i time mjere njihovu online reputaciju. Svaki od učesnika će uz pomoć trenera napraviti profil na društvenoj mreži LinkedIn i naučiti kako da se umreži sa relevantnim kompanijama i pojedincima.
  4. INTERVJU ZA POSAO – Tema ima za cilj da ukaže korisnicima na dvostruku svrhu intervjua za posao i na faze kroz koje svaki razgovor za posao prolazi.
  5. KARIJERNI PLAN – Učesnici će naučiti kako da pravilno postavljaju svoje ciljeve, što predstavlja osnovu za dalju izradu karijernog plana.

 

Na kraju obuke, svaki od učesnika će imati pripremljen i optimizovan CV, razrađenu strukturu za pisanje motivacionog pisma i pripremljen jedan primjer, napravljen i SEO optimizovan LinkedIn profil, kao i razrađen karijerni plan i plan akcije za period koji slijedi.

Uslovi za pohađanje obuke:

  • Uzrast stariji od 18 godina,
  • Posjedovanje lap-topa.

Trajanje obuke i termini:

Obuka će biti realizovana u periodu od 26.10. do 10.11, subotom i nedjeljom u terminu od 09:00 do 12:00h.

Minimalan broj prijava za održavanje obuke je 10.

Uputstvo za prijavu:

Prijavu u kojoj ćete navesti vaše ime i prezime, godinu rođenja, broj telefona i obuku za koju se prijavljujete pošaljite na email adresu: [email protected]. U naslovu email-a navedite za koju se obuku prijavljujete.

Svaki polaznik može poslati prijavu isključivo za sebe (prijave više osoba u jednom email-u neće biti prihvaćene) i može se prijaviti za pohađanje maksimalno dvije obuke.

NAPOMENA: Uz prijavu obavezno pošaljite CV i motivaciono pismo (u Word ili PDF formatu) u kojem ćete navesti zašto se prijavljujete za obuku.

PRIJAVE SU OTVORENE OD 27.08.2019. DO 23.09.2019. GODINE.

*O predavaču:

Minuta Consulting d.o.o. je agencija za karijerno savjetovanje i regrutaciju, koja zajedno sa mladim ljudima radi na otkrivanju njihovih talenata i vještina i pronalaženju načina na koji te sposobnosti mogu iskoristiti kako bi kreirali karijerni put koji su oduvijek željeli.

Bojana Perović je po struci specijalista za poslovnu psihologiju i menadžment i kao karijerni konsultant u Minuti radi na razvoju strategija promocije ličnog brenda u procesu traženja posla, identifikaciji novih poslovnih prilika i kreiranju i sprovođenju strateškog karijernog plana u razvoju karijere. Posjeduje višegodišnje iskustvo u regrutaciji i karijernom konsaltingu.

Povezani članci

Innovation Minds pobjednik Startup kampa za mlade

Innovation Minds pobjednik Startup kampa za mlade

Današnjim Demo danom završen je sedmodnevni Startup kamp za mlade koji je bio prilika da 5 timova srednjoškolaca iz Nikšića i Pljevalja, prezentuju svoje inovativne ideje koje su razvijali tokom trajanja kampa. Prema mišljenju stručnog žirija najbolju ideju je...

U Tehnopolisu počeo Startup kamp za mlade

U Tehnopolisu počeo Startup kamp za mlade

U prostorijama IPC Tehnopolisa je započeo Startup kamp za mlade, koji će trajati do 28. novembra. Ova jedinstvena prilika okuplja 25 talentovanih srednjoškolaca iz Nikšića i Pljevalja, koji će kroz interaktivni program obuke, predavanja, prezentacije i radionice imati...

Otpočela faza Ideacije RISE projekta

Otpočela faza Ideacije RISE projekta

Juče održanim MeetUp-om na temu potencijala za razvoj društvenog preduzetništva započela je faza Ideacije RISE (Regionalni inkubator za društveno preduzetništvo) projekta. Ovaj događaj je po prvi put okupio četvtu generaciju RISE timova, u cilju dodatne motivacije za...