Aktiviraj se – Upravljanje karijerom u digitalnom svijetu

26.08.2019

Aktiviraj se – Upravljanje karijerom u digitalnom svijetu

 (OBUKA JE BESPLATNA )

Sadržaj obuke:

Obuka je namijenjena mladim ljudima koji žele da unaprijede svoje kapacitete za traženje posla i nauče kako da postanu konkurentni na globalnom tržištu rada.

Teme koje će se obrađivati tokom obuke su:

  1. SAMOSPOZNAJA – aktivnosti neophodne za kreiranje slike o sebi, uključujući aktivnosti samoprocjene stavova, vrijednosti, interesovanja, vještina i nedostataka odnosno slabosti kroz SWOT analizu svakog od polaznika.
  2. DIGITALNA ERA I TVOJA KARIJERA – definisanje idealnog posla i poslodavca, sa osvrtom na skriveno tržište rada, najtraženije poslove današnjice i poslove koji će se pojaviti u skorijoj budućnosti, vještine i znanja koja su potrebna za obavljanje tih poslova i način na koji je moguće postati primjetan u odnosu na globalnu konkurenciju. Takođe, jedna od tema za razgovor će biti i mogućnost samozaposlenja, odnosno pokretanja sopstvenog biznisa.
  3. AKTIVIRAJ SE! – Učesnici će u okviru ove teme otkriti male tajne regrutera, koji osim što čitaju CV i motivaciono pismo, pretražuju kandidate na Google-u i društvenim mrežama i time mjere njihovu online reputaciju. Svaki od učesnika će uz pomoć trenera napraviti profil na društvenoj mreži LinkedIn i naučiti kako da se umreži sa relevantnim kompanijama i pojedincima.
  4. INTERVJU ZA POSAO – Tema ima za cilj da ukaže korisnicima na dvostruku svrhu intervjua za posao i na faze kroz koje svaki razgovor za posao prolazi.
  5. KARIJERNI PLAN – Učesnici će naučiti kako da pravilno postavljaju svoje ciljeve, što predstavlja osnovu za dalju izradu karijernog plana.

 

Na kraju obuke, svaki od učesnika će imati pripremljen i optimizovan CV, razrađenu strukturu za pisanje motivacionog pisma i pripremljen jedan primjer, napravljen i SEO optimizovan LinkedIn profil, kao i razrađen karijerni plan i plan akcije za period koji slijedi.

Uslovi za pohađanje obuke:

  • Uzrast stariji od 18 godina,
  • Posjedovanje lap-topa.

Trajanje obuke i termini:

Obuka će biti realizovana u periodu od 26.10. do 10.11, subotom i nedjeljom u terminu od 09:00 do 12:00h.

Minimalan broj prijava za održavanje obuke je 10.

Uputstvo za prijavu:

Prijavu u kojoj ćete navesti vaše ime i prezime, godinu rođenja, broj telefona i obuku za koju se prijavljujete pošaljite na email adresu: [email protected]. U naslovu email-a navedite za koju se obuku prijavljujete.

Svaki polaznik može poslati prijavu isključivo za sebe (prijave više osoba u jednom email-u neće biti prihvaćene) i može se prijaviti za pohađanje maksimalno dvije obuke.

NAPOMENA: Uz prijavu obavezno pošaljite CV i motivaciono pismo (u Word ili PDF formatu) u kojem ćete navesti zašto se prijavljujete za obuku.

PRIJAVE SU OTVORENE OD 27.08.2019. DO 23.09.2019. GODINE.

*O predavaču:

Minuta Consulting d.o.o. je agencija za karijerno savjetovanje i regrutaciju, koja zajedno sa mladim ljudima radi na otkrivanju njihovih talenata i vještina i pronalaženju načina na koji te sposobnosti mogu iskoristiti kako bi kreirali karijerni put koji su oduvijek željeli.

Bojana Perović je po struci specijalista za poslovnu psihologiju i menadžment i kao karijerni konsultant u Minuti radi na razvoju strategija promocije ličnog brenda u procesu traženja posla, identifikaciji novih poslovnih prilika i kreiranju i sprovođenju strateškog karijernog plana u razvoju karijere. Posjeduje višegodišnje iskustvo u regrutaciji i karijernom konsaltingu.

Povezani članci

Prijave za nezaboravno iskustvo na CBCC 2024: Digital Nomads Edition su otvorene   S ponosom objavljujemo otvarenje prijava za Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition, koja će se održati od 9. do 11. oktobra 2024. godine u Mostaru. CBCC...