Aktivnosti Tehnopolisa predstavljene učenicima OŠ “Mileva Lajović-Lalatović”

26.04.2018

Marketing menadžerka IPC Tehnopolis, Aleksandra Mrkaić, danas je bila gost na oglednom času engleskog jezika u 9. razredu OŠ “Mileva Lajović-Lalatović” u Nikšiću. Osim učenika 9. razreda, predavanju su prisustvovali i predstavnici Uprave škole i profesori.

Tokom praktične nastave, učenici su bili u prilici da čuju više detalja o nastanku Tehnopolisa, njegovim dosadašnjim i planiranim aktivnostima, kao i o njegovoj ulozi u svijetu rada, preduzetništva, startapova, te profesionalne orijentacije i usavršavanja. Osim toga, učenici su se upoznali i sa pojmovima kao što su biznis inkubator, co-working prostor, start up i slično.

Predstavnica Tehnopolisa približila je učenicima završnog razreda ove škole vrste podrške koje Tehnopolis nudi budućim preduzetnicima u cilju razvoja njihovih kreativnih ideja, kao i niz zanimljivih događaja, predavanja, radionica i obuka koje mogu biti od značaja za njihov dalji profesionalni razvoj, rast i usmjeravanje.

Od velikog broja aktivnosti koje će Tehnopolis organizovati u narednom periodu a koje mogu imati benefite za buduće mlade preduzetnike i preduzetnice, posebna pažnja je posvećena otvaranju CODE Hub-a, prvog coworking prostora u Nikšiću koji će biti otvoren 10. maja kao svojevrsno jezgro za umrežavanje, razvoj saradnje i zajednički rad učenika, studenata,  preduzetnika, digitalnih nomada i svih drugih ljudi koji su zainteresovani za razvoj preduzetništva i razmjenu informacija.

Povezani članci

Prijave za nezaboravno iskustvo na CBCC 2024: Digital Nomads Edition su otvorene   S ponosom objavljujemo otvarenje prijava za Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition, koja će se održati od 9. do 11. oktobra 2024. godine u Mostaru. CBCC...