Aktivnosti Tehnopolisa prezentovane na “Forumu politika ruralnog razvoja u Jugoistočnoj Evropi 2019”

11.09.2019

Aktivnosti koje IPC Tehnopolis sprovodi kao podršku razvoju poljoprivrede i ruralnih područja Crne Gore, predstavljene su na „Forumu politika ruralnog razvoja u Jugoistočnoj Evropi 2019“, koji se održava na Zlatiboru.

Koleginica Miljana Peković, asistentkinja na projektim aktivnostima i razvoju preduzetništva, govorila je na panelu posvećenom unaprjeđenju uslova života za mlade u ruralnim područjima.

Tokom panela na kojem su učestvovali predstavnici organizacija iz Letonije, Slovačke i Češke, učesnici Foruma su upoznati sa radom Tehnopolisa, vrstama podrške u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja u smislu savjetovanja, infrastrukturne podrške i izgradnje kapaciteta kako pojedinaca i tako i organizacija i institucija.

Posebna pažnja je posvećena aktivnostima Tehnopolisa na razvoju klastera, kao i umrežavanju korisnika sa relevantnim organizacijama i institucijama. Tako je kao primjer dobre prakse predstavljena i konferencija „Turizam vođen inovacijama“, koja je kao jednu od važnih tema imala razvoj turizma u ruralnim područjima sa fokusom na coworking i coliving prostore.

„Forum politika ruralnog razvoja u Jugoistočnoj Evropi 2019“ nastavlja se danas nizom radionica iz oblasti ruralnog razvoja sa fokusom na mlade u ruralnim područjima, nakon čega će učesnici posjetiti uspješna poljoprivredna gazdinstva na Zlatiboru.

Forum organizuje Mreža za ruralni razvoj Srbije u saradnji sa još osam partera iz regiona Jugoistočne Evrope i Evropske unije.

Povezani članci

Prijave za nezaboravno iskustvo na CBCC 2024: Digital Nomads Edition su otvorene   S ponosom objavljujemo otvarenje prijava za Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition, koja će se održati od 9. do 11. oktobra 2024. godine u Mostaru. CBCC...