Aktivnosti Tehnopolisa prezentovane na “Forumu politika ruralnog razvoja u Jugoistočnoj Evropi 2019”

11.09.2019

Aktivnosti koje IPC Tehnopolis sprovodi kao podršku razvoju poljoprivrede i ruralnih područja Crne Gore, predstavljene su na „Forumu politika ruralnog razvoja u Jugoistočnoj Evropi 2019“, koji se održava na Zlatiboru.

Koleginica Miljana Peković, asistentkinja na projektim aktivnostima i razvoju preduzetništva, govorila je na panelu posvećenom unaprjeđenju uslova života za mlade u ruralnim područjima.

Tokom panela na kojem su učestvovali predstavnici organizacija iz Letonije, Slovačke i Češke, učesnici Foruma su upoznati sa radom Tehnopolisa, vrstama podrške u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja u smislu savjetovanja, infrastrukturne podrške i izgradnje kapaciteta kako pojedinaca i tako i organizacija i institucija.

Posebna pažnja je posvećena aktivnostima Tehnopolisa na razvoju klastera, kao i umrežavanju korisnika sa relevantnim organizacijama i institucijama. Tako je kao primjer dobre prakse predstavljena i konferencija „Turizam vođen inovacijama“, koja je kao jednu od važnih tema imala razvoj turizma u ruralnim područjima sa fokusom na coworking i coliving prostore.

„Forum politika ruralnog razvoja u Jugoistočnoj Evropi 2019“ nastavlja se danas nizom radionica iz oblasti ruralnog razvoja sa fokusom na mlade u ruralnim područjima, nakon čega će učesnici posjetiti uspješna poljoprivredna gazdinstva na Zlatiboru.

Forum organizuje Mreža za ruralni razvoj Srbije u saradnji sa još osam partera iz regiona Jugoistočne Evrope i Evropske unije.

Povezani članci

U Ljubljani održan radni sastanak projekta RTIT >>

U Ljubljani održan radni sastanak projekta RTIT >>

Dvodnevni radni sastanak projekta "Knowhow Communities for Accelerating RTI Transfer in the Danube Region" (RTIT>>) uspješno je održan u Ljubljani. Ovaj sastanak je bio i prva prilika da se projektni partneri sretnu uživo i zajedno rade na definisanju koraka za...

Innovation Minds pobjednik Startup kampa za mlade

Innovation Minds pobjednik Startup kampa za mlade

Današnjim Demo danom završen je sedmodnevni Startup kamp za mlade koji je bio prilika da 5 timova srednjoškolaca iz Nikšića i Pljevalja, prezentuju svoje inovativne ideje koje su razvijali tokom trajanja kampa. Prema mišljenju stručnog žirija najbolju ideju je...

U Tehnopolisu počeo Startup kamp za mlade

U Tehnopolisu počeo Startup kamp za mlade

U prostorijama IPC Tehnopolisa je započeo Startup kamp za mlade, koji će trajati do 28. novembra. Ova jedinstvena prilika okuplja 25 talentovanih srednjoškolaca iz Nikšića i Pljevalja, koji će kroz interaktivni program obuke, predavanja, prezentacije i radionice imati...