BEST: Ljetnji akademski kurs na temu startapova “It's my treat, Startup is on ME!”

29.06.2017

Studentska neprofitna organizacija BEST Podgorica i ove godine organizuje peti po redu ljetnji akademski kurs na temu startup-a  pod nazivom  ,,It’s my treat, Startup is on ME!”.

Kurs je namijenjen svim studentima koji žele da, pored formalnog znanja stečenog na fakultetu, steknu i neka  praktična znanja.  Pohađanjem ovog kursa učesnicima se pruža prilika da, uz konstantan nadzor domaćih i stranih predavača,  nauče šta je to potrebno za osnivanje sopstvenog startup-a, kako pametno da upravljaju organičenim resursima do prvih investicija, kako da upravljaju timom ljudi i slično.

Predavači su poznata imena iz biznis i startup svijeta, koji svojim radom i uspjehom podstiču mlade ljude da ulažu u sebe i svoje znanje. Između ostalih, tu su: Dražen Žujović, osnivač prvog crnogorskog startup-a Tourvia.me i startup mentor koji konstantno doprinosi startup zajednici Crne Gore, zatim Nataša Đukanović, direktor marketinga u kompaniji Domen i jedan od pionira na polju digitalizacije u našoj zemlji, osnivač konferencije Spark.me, koja je za kratko vrijeme postala jedna od najznačajnijih u jugoistočnoj Evropi, zatim Maja Jaredić, direktor marketinga u internacionalnoj marketinškoj agenciji Flight Media, čiji su klijenti zapaženi u svjetskim medijima kao što su MTV, E!, CNN i Miodrag Bukvić, menadžer za razvoj biznisa i inovacije u hub:raum.

Akademski dio kursa će trajati pet dana, od 5. do 10. jula, a dvadeset dva internacionalna studenta iz svih krajeva Evrope će, nakon toga, boraviti u Crnoj Gori još dodatna tri dana i uživati u ljepotama Kotora i Bokokotorskog zaliva. Kako navode iz organizacije, ovo ne samo da je odlična prilika da studenti nauče nešto novo, već i da se sjajno zabave i steknu prijatelje širom Evrope!

Studentska ogranizacija BEST (Board of European Students of Technology) osnovana je 1989. godine, a danas broji 97 lokalnih grupa u 33 zemlje i preko 4000 članova. Misija ove organizacije jeste da uspostavi komunikaciju i saradnju među evropskim studentima, omogući im razmjenu znanja i iskustava, a sve to sa ciljem razvoja njihove globalne misli, upoznavanju drugih kultura, međusobnog razumijevanja i osposobljavanja za dalji rad u internacionalnom okruženju.

Prijave su otvorene do 30. juna, a svi zainteresovani studenti se mogu prijaviti na http://www.best.ac.me/blog/its-my-treat-startup-is-on-me/. Učešće na kursu je besplatno.

Povezani članci

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Želite li posao u oblasti inženjeringa i proizvodnje? Imamo sjajnu priliku za vas! IPC Tehnopolis organizuje obuku iz oblasti CAD/CAM softvera i CNC mašina, za nezaposlena lica sa teritorije Crne Gore, bez obzira na predznanje iz ove oblasti. Imajući u vidu značaj ove...

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

U okviru Programa edukacija IPC Tehnopolis za 2024. godinu uspješno je organizovana i sprovedena obuka „Akademija prodaje“. Obuka je obuhvatila osnovne teme prodaje, a polaznici su bili izuzetno zadovoljni stečenim znanjima i podijeljenim iskustvom od strane...