BEST: Ljetnji akademski kurs na temu startapova “It's my treat, Startup is on ME!”

29.06.2017

Studentska neprofitna organizacija BEST Podgorica i ove godine organizuje peti po redu ljetnji akademski kurs na temu startup-a  pod nazivom  ,,It’s my treat, Startup is on ME!”.

Kurs je namijenjen svim studentima koji žele da, pored formalnog znanja stečenog na fakultetu, steknu i neka  praktična znanja.  Pohađanjem ovog kursa učesnicima se pruža prilika da, uz konstantan nadzor domaćih i stranih predavača,  nauče šta je to potrebno za osnivanje sopstvenog startup-a, kako pametno da upravljaju organičenim resursima do prvih investicija, kako da upravljaju timom ljudi i slično.

Predavači su poznata imena iz biznis i startup svijeta, koji svojim radom i uspjehom podstiču mlade ljude da ulažu u sebe i svoje znanje. Između ostalih, tu su: Dražen Žujović, osnivač prvog crnogorskog startup-a Tourvia.me i startup mentor koji konstantno doprinosi startup zajednici Crne Gore, zatim Nataša Đukanović, direktor marketinga u kompaniji Domen i jedan od pionira na polju digitalizacije u našoj zemlji, osnivač konferencije Spark.me, koja je za kratko vrijeme postala jedna od najznačajnijih u jugoistočnoj Evropi, zatim Maja Jaredić, direktor marketinga u internacionalnoj marketinškoj agenciji Flight Media, čiji su klijenti zapaženi u svjetskim medijima kao što su MTV, E!, CNN i Miodrag Bukvić, menadžer za razvoj biznisa i inovacije u hub:raum.

Akademski dio kursa će trajati pet dana, od 5. do 10. jula, a dvadeset dva internacionalna studenta iz svih krajeva Evrope će, nakon toga, boraviti u Crnoj Gori još dodatna tri dana i uživati u ljepotama Kotora i Bokokotorskog zaliva. Kako navode iz organizacije, ovo ne samo da je odlična prilika da studenti nauče nešto novo, već i da se sjajno zabave i steknu prijatelje širom Evrope!

Studentska ogranizacija BEST (Board of European Students of Technology) osnovana je 1989. godine, a danas broji 97 lokalnih grupa u 33 zemlje i preko 4000 članova. Misija ove organizacije jeste da uspostavi komunikaciju i saradnju među evropskim studentima, omogući im razmjenu znanja i iskustava, a sve to sa ciljem razvoja njihove globalne misli, upoznavanju drugih kultura, međusobnog razumijevanja i osposobljavanja za dalji rad u internacionalnom okruženju.

Prijave su otvorene do 30. juna, a svi zainteresovani studenti se mogu prijaviti na http://www.best.ac.me/blog/its-my-treat-startup-is-on-me/. Učešće na kursu je besplatno.

Povezani članci

U Ljubljani održan radni sastanak projekta RTIT >>

U Ljubljani održan radni sastanak projekta RTIT >>

Dvodnevni radni sastanak projekta "Knowhow Communities for Accelerating RTI Transfer in the Danube Region" (RTIT>>) uspješno je održan u Ljubljani. Ovaj sastanak je bio i prva prilika da se projektni partneri sretnu uživo i zajedno rade na definisanju koraka za...

Innovation Minds pobjednik Startup kampa za mlade

Innovation Minds pobjednik Startup kampa za mlade

Današnjim Demo danom završen je sedmodnevni Startup kamp za mlade koji je bio prilika da 5 timova srednjoškolaca iz Nikšića i Pljevalja, prezentuju svoje inovativne ideje koje su razvijali tokom trajanja kampa. Prema mišljenju stručnog žirija najbolju ideju je...

U Tehnopolisu počeo Startup kamp za mlade

U Tehnopolisu počeo Startup kamp za mlade

U prostorijama IPC Tehnopolisa je započeo Startup kamp za mlade, koji će trajati do 28. novembra. Ova jedinstvena prilika okuplja 25 talentovanih srednjoškolaca iz Nikšića i Pljevalja, koji će kroz interaktivni program obuke, predavanja, prezentacije i radionice imati...