Biznis inkubator, programske i projektne aktivnosti Tehnopolisa predstavljene na forumu Akademije za preduzetništvo

20.11.2019

Forum Akademije za preduzetništvo, organizovan u okviru Globalne nedjelje preduzetništva, održan je u Podgorici u utorak, 19. novembra.
Forum je organizovan sa ciljem podrške preduzetnicima da svoj biznis iz početne dovedu u fazu rasta i razvoja, a u okviru istog je održano takmičenje za najbolju biznis ideju i panel “Kako doći do početne investicije i podrške za preduzetnike”. Jedan od panelista na Forumu bila je predstavnica IPC Tehnopolis, Anja Grabovica, asistentkinja na aktivnostima razvoja biznis inkubatora.
Nakon svečanog otvaranja, uslijedilo je predstavljanje biznis ideja preduzeća sa društvenim uticajem. Svoje biznis ideje predstavili su: Koperativa “Od naših ruku” iz Nikšića, Bona Fide – Kooperativa “Crveno zlato” i Zračak nade iz Pljevalja, Nova šansa u Novom iz Herceg Novog, Centar za ravnopravnost, integraciju i imigraciju, Štamparija “Lapis”, Happy paws i Seljak.me iz Podgorice.


Zatim je uslijedio panel pod nazivom “Kako doći do početne investicije i podrške za preduzetnike”, a učesnici su bili Lazar Nenezić iz Direkcije za razvoj MSP Ministarstva ekonomije, Amra Omeragić iz regionalne kancelarije Finance in Motion, Dženan Šarić iz Fondacije Mozaik iz BiH i naša predstavnica, Anja Grabovica, dok je moderator bio Radivoje Drobnjak. Lazar Nenezić iz Ministarsva ekonomije predstavio je aktivnosti i programe Ministarstva, Amra Omeragić iz regionalne kancelarije Finance in Motion govorila je o regionalnim programima podrške, Dženan Šarić iz Fondacije Mozaik je predstavio njihov program.
Anja je tokom svog izlaganja istakla ulogu IPC Tehnopolis u društvu, kao i biznis inkubatora. A ujedno su predstavljene programske i projektne aktivnosti koje IPC Tehnopolis sprovodi.
Nakon panela proglašen je pobjednik takmičenja za najbolju biznis ideju. Nagrade u vrijednosti od po 1 000 eura su dobili Nova šansa u Novom (za društveni uticaj), stanar IPC Tehnopolis, Seljak.me (za inovativnost) i Happy Paws (za održivost).


Organizator ovog događaja je Centar za ekonomski prosperitet i slobodu (CEPS), a realizovan je u okviru programa Razvoj socijalnih preduzeća (Social Business Development). Događaju je prisustvovalo preko 50 predstavnika finansijskog sektora, državnih institucija, kompanija, nevladinih organizacija, socijalnih preduzeća i mladih preduzetnika.

Povezani članci

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Želite li posao u oblasti inženjeringa i proizvodnje? Imamo sjajnu priliku za vas! IPC Tehnopolis organizuje obuku iz oblasti CAD/CAM softvera i CNC mašina, za nezaposlena lica sa teritorije Crne Gore, bez obzira na predznanje iz ove oblasti. Imajući u vidu značaj ove...

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

U okviru Programa edukacija IPC Tehnopolis za 2024. godinu uspješno je organizovana i sprovedena obuka „Akademija prodaje“. Obuka je obuhvatila osnovne teme prodaje, a polaznici su bili izuzetno zadovoljni stečenim znanjima i podijeljenim iskustvom od strane...