Brisel: Predstavnici Tehnopolisa na međunarodnoj konferenciji “NetworX – Inspiring Rural Europe”

11.04.2019

Predstavnici Tehnopolisa, izvršni direktor Ratko Bataković i menadžer za upravljanje projektima i razvoj preduzetništva Aleksandar Janičić, prisustvuju međunarodnoj konferenciji “NetworX – Inspiring Rural Europe” od 11. do 12. aprila u Briselu.

Konferencija je okupila preko 400 ključnih aktera iz cijele Evrope, predstavnika Evropske Unije, istraživačkih institucija, farmera, mreža i udruženja koji su u interaktivnom formatu diskutovali na više tema sa fokusom na temu umrežavanja za inovacije u poljoprivredi i ruralnim područjima. Konferenciju su otvorili EU Komesar za poljoprivredu i ruralni razvoj g-din Phil Hogan i g-din Margaritis Schinas Portparol Evropske Komisije.

Tokom trajanja konferencije predstavnici Tehnopolisa su prisustvovali radionicama na temu Umrežavanja za inovacije i Izgradnja mreža u toku kojih su glavna tema bile operativne grupe u Evropskoj Uniji. Tokom radionica koje je organizovalo Evropsko partnerstvo za inovacije u poljoprivredi (EIP-AGRI), više aktera je predstavilo svoje iskustvo sa operativnim grupama u svojim zemljama, dok su predstavnici IPC Tehnopolis predstavili projekat FILA, aktivnosti mapiranja operativnih grupa u Crnoj Gori u skladu sa EIP-AGRI metodologijom koje IPC Tehnopolis radi zajedno sa kolegama iz Ministarstva ekonomije Crne Gore.

Dodatno, IPC Tehnopolis je održao više sastanaka u cilju razvoja tekućih i novih projekata, prije svega sa predstavnikom organizacije Conzorzi Agrari d'Italia g-dinom Rikardom Fargione-om, predstavnicima Generalnog Direktorata za oblast poljoprivrede i ruralnog razvoja g-dinom Mariom Milouchev-im i g-đom Annom Nowak Wood kao i sa predstavnicima Evropske Komisije vezano za programe za finansijsku podršku u oblasti inovacija, sa fokusom na program Evropski Fond za Inovacije.

Večeras će predstavnici Tehnopolisa prisustvovati ceremoniji dodjele nagrada Rural Inspiration Awards, u okviru kog će biti nagrađeni projekti iz oblasti ruralnog razvoja koji pokazuju kako politika doprinosi konkurentnijoj, održivoj i inkluzivnoj ruralnoj inovativnoj Evropi.

Povezani članci

Prijave za nezaboravno iskustvo na CBCC 2024: Digital Nomads Edition su otvorene   S ponosom objavljujemo otvarenje prijava za Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition, koja će se održati od 9. do 11. oktobra 2024. godine u Mostaru. CBCC...