CODE Hub Nikšić: U četvrtak u Tehnopolisu svečano otvaranje prvog coworking prostora u Nikšiću

08.05.2018

 U četvrtak, 10. maja 2018. godine u Inovaciono preduzetničkom centru Tehnopolis biće upriličeno svečano otvaranje prvog coworking prostora u Nikšiću – CODE haba.

Zvaničan početak događaja je u 17 časova, a obratiće se: ministarka nauke dr Sanja Damjanović, predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović i izvršni direktor IPC Tehnopolis Ratko Bataković. Osim toga, biće upriličena i predavanja predstavnika startapa BeeAnd.Me – Elme Hot i Alije Dervića, te predavanje Janka Burgara o maloj visokotehnološkoj kompaniji iz Slovenije.

Zvanično otvaranje coworking prostora planirano je nakon 18 časova, poslije čega će uslijediti više meetup-ova na temu startapova i tehnoloških preduzeća i svečani koktel.

CODE Hub Nikšić je mjesto gdje će, za početak, 30 odabranih kandidata narednih godinu i po imati priliku da razvijaju svoje ideje. Osim osnovnih uslova za rad, ovaj prostor će korisnicima pružati i mogućnosti za korišćenje sala za sastanke, kuhinje i prostora za relaksaciju.

Čitava priča rezultat je projekta “CODE – Cooperation for Development of Cross-Border Business Environment” koji je finansiran iz Interreg IPA CBC Programme HR-BH-MNE 2014-2020. Pored Tehnopolisa na realizaciji identičnih coworking prostora rade i partneri iz Zadra, Mostara i Tuzle. CODE Hub Nikšić će prije svega biti namijenjen timovima s poslovnim idejama, startup-ovima, IT preduzećima i stručnjacima, ali i pojedincima, studentima, freelancerima, digitalnim nomadima i turistima.

“CODE Hub Nikšić je zamišljen kao mjesto gdje će se generisati i razvijati inovativne ideje, a istovremeno stvarati međusobna saradnja različitih sektora. Sam prostor će, po ugledu na globalno poznate coworking prostore, pored mjesta za rad imati i propratne sadržaje kao što su prostori za odmor i rekreaciju i kuhinju koji će biti dostupni korisnicima”, rekao je menadžer za projektne aktivnosti i razvoj preduzetništva IPC Tehnopolis, Aleksandar Janičić.

Povezani članci

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Želite li posao u oblasti inženjeringa i proizvodnje? Imamo sjajnu priliku za vas! IPC Tehnopolis organizuje obuku iz oblasti CAD/CAM softvera i CNC mašina, za nezaposlena lica sa teritorije Crne Gore, bez obzira na predznanje iz ove oblasti. Imajući u vidu značaj ove...

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

U okviru Programa edukacija IPC Tehnopolis za 2024. godinu uspješno je organizovana i sprovedena obuka „Akademija prodaje“. Obuka je obuhvatila osnovne teme prodaje, a polaznici su bili izuzetno zadovoljni stečenim znanjima i podijeljenim iskustvom od strane...