CODE Hub Nikšić: U četvrtak u Tehnopolisu svečano otvaranje prvog coworking prostora u Nikšiću

08.05.2018

 U četvrtak, 10. maja 2018. godine u Inovaciono preduzetničkom centru Tehnopolis biće upriličeno svečano otvaranje prvog coworking prostora u Nikšiću – CODE haba.

Zvaničan početak događaja je u 17 časova, a obratiće se: ministarka nauke dr Sanja Damjanović, predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović i izvršni direktor IPC Tehnopolis Ratko Bataković. Osim toga, biće upriličena i predavanja predstavnika startapa BeeAnd.Me – Elme Hot i Alije Dervića, te predavanje Janka Burgara o maloj visokotehnološkoj kompaniji iz Slovenije.

Zvanično otvaranje coworking prostora planirano je nakon 18 časova, poslije čega će uslijediti više meetup-ova na temu startapova i tehnoloških preduzeća i svečani koktel.

CODE Hub Nikšić je mjesto gdje će, za početak, 30 odabranih kandidata narednih godinu i po imati priliku da razvijaju svoje ideje. Osim osnovnih uslova za rad, ovaj prostor će korisnicima pružati i mogućnosti za korišćenje sala za sastanke, kuhinje i prostora za relaksaciju.

Čitava priča rezultat je projekta “CODE – Cooperation for Development of Cross-Border Business Environment” koji je finansiran iz Interreg IPA CBC Programme HR-BH-MNE 2014-2020. Pored Tehnopolisa na realizaciji identičnih coworking prostora rade i partneri iz Zadra, Mostara i Tuzle. CODE Hub Nikšić će prije svega biti namijenjen timovima s poslovnim idejama, startup-ovima, IT preduzećima i stručnjacima, ali i pojedincima, studentima, freelancerima, digitalnim nomadima i turistima.

“CODE Hub Nikšić je zamišljen kao mjesto gdje će se generisati i razvijati inovativne ideje, a istovremeno stvarati međusobna saradnja različitih sektora. Sam prostor će, po ugledu na globalno poznate coworking prostore, pored mjesta za rad imati i propratne sadržaje kao što su prostori za odmor i rekreaciju i kuhinju koji će biti dostupni korisnicima”, rekao je menadžer za projektne aktivnosti i razvoj preduzetništva IPC Tehnopolis, Aleksandar Janičić.

Povezani članci

Innovation Minds pobjednik Startup kampa za mlade

Innovation Minds pobjednik Startup kampa za mlade

Današnjim Demo danom završen je sedmodnevni Startup kamp za mlade koji je bio prilika da 5 timova srednjoškolaca iz Nikšića i Pljevalja, prezentuju svoje inovativne ideje koje su razvijali tokom trajanja kampa. Prema mišljenju stručnog žirija najbolju ideju je...

U Tehnopolisu počeo Startup kamp za mlade

U Tehnopolisu počeo Startup kamp za mlade

U prostorijama IPC Tehnopolisa je započeo Startup kamp za mlade, koji će trajati do 28. novembra. Ova jedinstvena prilika okuplja 25 talentovanih srednjoškolaca iz Nikšića i Pljevalja, koji će kroz interaktivni program obuke, predavanja, prezentacije i radionice imati...

Otpočela faza Ideacije RISE projekta

Otpočela faza Ideacije RISE projekta

Juče održanim MeetUp-om na temu potencijala za razvoj društvenog preduzetništva započela je faza Ideacije RISE (Regionalni inkubator za društveno preduzetništvo) projekta. Ovaj događaj je po prvi put okupio četvtu generaciju RISE timova, u cilju dodatne motivacije za...