CODE on MeetUp – Montenegrin creativity: Let yourself think in new ways

10.06.2022

“Koliko vas smatra da je važno biti kreativan? A koliko vas misli za sebe da ste kreativni?”, pitanja su kojima je sjajni Fredrik Haren otvorio CODE on MeetUp na temu „Montenegrin creativity: Let yourself think in new ways“.

Učesnici novog izdanja CODE on MeetUp-a su ovog puta imali jedinstvenu priliku da prisustvuju predavanju Fredrika Harena, jednog od najpoznatijih svjetskih autora i predavača na temu kreativnosti i inovacija. U svojoj bogatoj karijeri gostovao je u preko 65 zemalja i sarađivao sa svjetski poznatim brendovima poput American Express, IKEA, KPMG, China Mobile i mnogim drugima, a autor je knjige „The Idea Book“, koja je odabrana među 100 najboljih djela iz oblasti biznisa svih vremena.

“U današnjem svijetu biznisa biti kreativan je od neprocjenjive vrijednosti ali isto tako je važno edukovati ljude da razmišljaju na kreativan način”, ističe gospodin Haren, koji je u jednom izuzetno zanimljivom predavanju inspirisao učesnike da upute veliki broj pitanja. U jednom od odgovora je naglasio da je u svijetu u kojem živimo veoma teško doći do prave ideje. U tom pravcu svoje ideje crpi kombinujući znanje i informacije, izučavajući kulturu i običaje različitih naroda, pitajući se prvobitno šta je to što njih čini kreativnim.

Šta svijet može naučiti od crnogorske kreativnosti? Jedno je od pitanja koje je motivisalo gospodina Harena da posjeti Crnu Goru i pitanje koje je bilo upućeno učesnicima CODE on MeetUp-a. Prema njegovim riječima, otvorenost za nova prijateljstva je glavna odlika našeg društva, koju u svom bogatom iskustvu, putujući svijetom nije nigdje susreo. “Biti prijateljski nastrojen je jedna od ključnih stvari za realizovanje vaših ideja”, ističe gospodin Haren i zaključuje: “Samopouzdanje i veliko srce su ključni elementi crnogorske kreativnosti.”

Povezani članci

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Želite li posao u oblasti inženjeringa i proizvodnje? Imamo sjajnu priliku za vas! IPC Tehnopolis organizuje obuku iz oblasti CAD/CAM softvera i CNC mašina, za nezaposlena lica sa teritorije Crne Gore, bez obzira na predznanje iz ove oblasti. Imajući u vidu značaj ove...

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

U okviru Programa edukacija IPC Tehnopolis za 2024. godinu uspješno je organizovana i sprovedena obuka „Akademija prodaje“. Obuka je obuhvatila osnovne teme prodaje, a polaznici su bili izuzetno zadovoljni stečenim znanjima i podijeljenim iskustvom od strane...