Crna Gora otvara nove mogućnosti – Nova podrška za brži razvoj

24.08.2020

Ministarstvo nauke Crne Gore i Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis organizuju događaj pod nazivom „Crna Gora otvara nove mogućnosti – Nova podrška za brži razvoj“.

Cilj ovog događaja je predstavljanje nove podrške definisane novim regulatornim okvirom, kao i razvoj infrastrukturnih segmenata Naučno-tehnološkog parka Crne Gore i Inovaciono preduzetničkog centra Tehnopolis. Podrška je namijenjena razvoju inovativne privrede i startup kompanija, kako bi Crna Gora postala atraktivna destinacija za inovativna preduzeća i dalji razvoj digitalne industrije.

U okviru događaja biće predstavljena nova zakonodavna rješenja: „Zakon o inovacionoj djelatnosti“ i „Zakon o podsticajnim mjerama za razvoj istraživanja i inovacija“ kao i „S3 strategija pametne specijalizacije“. Poseban akcenat će biti stavljen na aktivnosti i nove podrške koje nudi IPC Tehnopolis, kao i podrške koje će u budućnosti nuditi Naučno-tehnološki park Crne Gore. Takođe, kao jedan od partnera razvoju, Opština Nikšić će dati svoj doprinos i predstaviti mogućnosti koje pruža za razvoj preduzetništva. O svemu navedenom će govoriti ministarka nauke Crne Gore, dr Sanja Damjanović, izvršni direktor Naučno-tehnološkog parka, gospodin Velibor Bošković, predsjednik Opštine Nikšić, gospodin Veselin Grbović i izvršni direktor IPC Tehnopolis, gospodin Ratko Bataković.

Na samom kraju, svi prisutni će obići IPC Tehnopolis i sve njegove infrastrukturne segmente koji će u budućnosti predstavljati ambijent za usvajanje digitalnih vještina mladih ljudi i dalji razvoj inovativnog ekosistema. Navedeni infrastrukturni segmenti predstavljaju inovativnu platformu kreiranu od strane IPC Tehnopolis zasnovanu na hibridnom modelu koji upotrebom naprednih tehnologija podržava razvoj ideja i inovacija sa potencijalom za komercijalizaciju, razvoj obećavajućih startup-ova i spin-off preduzeća sa fokusom na tehnološki orjentisana preduzeća, razvoj novih inovativnih usluga postojećim malim i srednjim preduzećima za inovativne proizvode, usluge i procese.

Događaj će biti upriličen u srijedu, 26. avgusta, na platou Inovaciono preduzetničkog centra Tehnopolis sa početkom u 09:30 časova.

Povezani članci

Innovation Minds pobjednik Startup kampa za mlade

Innovation Minds pobjednik Startup kampa za mlade

Današnjim Demo danom završen je sedmodnevni Startup kamp za mlade koji je bio prilika da 5 timova srednjoškolaca iz Nikšića i Pljevalja, prezentuju svoje inovativne ideje koje su razvijali tokom trajanja kampa. Prema mišljenju stručnog žirija najbolju ideju je...

U Tehnopolisu počeo Startup kamp za mlade

U Tehnopolisu počeo Startup kamp za mlade

U prostorijama IPC Tehnopolisa je započeo Startup kamp za mlade, koji će trajati do 28. novembra. Ova jedinstvena prilika okuplja 25 talentovanih srednjoškolaca iz Nikšića i Pljevalja, koji će kroz interaktivni program obuke, predavanja, prezentacije i radionice imati...

Otpočela faza Ideacije RISE projekta

Otpočela faza Ideacije RISE projekta

Juče održanim MeetUp-om na temu potencijala za razvoj društvenog preduzetništva započela je faza Ideacije RISE (Regionalni inkubator za društveno preduzetništvo) projekta. Ovaj događaj je po prvi put okupio četvtu generaciju RISE timova, u cilju dodatne motivacije za...