Crna Gora otvara nove mogućnosti – Nova podrška za brži razvoj

24.08.2020

Ministarstvo nauke Crne Gore i Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis organizuju događaj pod nazivom „Crna Gora otvara nove mogućnosti – Nova podrška za brži razvoj“.

Cilj ovog događaja je predstavljanje nove podrške definisane novim regulatornim okvirom, kao i razvoj infrastrukturnih segmenata Naučno-tehnološkog parka Crne Gore i Inovaciono preduzetničkog centra Tehnopolis. Podrška je namijenjena razvoju inovativne privrede i startup kompanija, kako bi Crna Gora postala atraktivna destinacija za inovativna preduzeća i dalji razvoj digitalne industrije.

U okviru događaja biće predstavljena nova zakonodavna rješenja: „Zakon o inovacionoj djelatnosti“ i „Zakon o podsticajnim mjerama za razvoj istraživanja i inovacija“ kao i „S3 strategija pametne specijalizacije“. Poseban akcenat će biti stavljen na aktivnosti i nove podrške koje nudi IPC Tehnopolis, kao i podrške koje će u budućnosti nuditi Naučno-tehnološki park Crne Gore. Takođe, kao jedan od partnera razvoju, Opština Nikšić će dati svoj doprinos i predstaviti mogućnosti koje pruža za razvoj preduzetništva. O svemu navedenom će govoriti ministarka nauke Crne Gore, dr Sanja Damjanović, izvršni direktor Naučno-tehnološkog parka, gospodin Velibor Bošković, predsjednik Opštine Nikšić, gospodin Veselin Grbović i izvršni direktor IPC Tehnopolis, gospodin Ratko Bataković.

Na samom kraju, svi prisutni će obići IPC Tehnopolis i sve njegove infrastrukturne segmente koji će u budućnosti predstavljati ambijent za usvajanje digitalnih vještina mladih ljudi i dalji razvoj inovativnog ekosistema. Navedeni infrastrukturni segmenti predstavljaju inovativnu platformu kreiranu od strane IPC Tehnopolis zasnovanu na hibridnom modelu koji upotrebom naprednih tehnologija podržava razvoj ideja i inovacija sa potencijalom za komercijalizaciju, razvoj obećavajućih startup-ova i spin-off preduzeća sa fokusom na tehnološki orjentisana preduzeća, razvoj novih inovativnih usluga postojećim malim i srednjim preduzećima za inovativne proizvode, usluge i procese.

Događaj će biti upriličen u srijedu, 26. avgusta, na platou Inovaciono preduzetničkog centra Tehnopolis sa početkom u 09:30 časova.

Povezani članci

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Želite li posao u oblasti inženjeringa i proizvodnje? Imamo sjajnu priliku za vas! IPC Tehnopolis organizuje obuku iz oblasti CAD/CAM softvera i CNC mašina, za nezaposlena lica sa teritorije Crne Gore, bez obzira na predznanje iz ove oblasti. Imajući u vidu značaj ove...

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

U okviru Programa edukacija IPC Tehnopolis za 2024. godinu uspješno je organizovana i sprovedena obuka „Akademija prodaje“. Obuka je obuhvatila osnovne teme prodaje, a polaznici su bili izuzetno zadovoljni stečenim znanjima i podijeljenim iskustvom od strane...