Cross Border Coworking Conference: Započeo dvodnevni bogat program

05.10.2021

Panel diskusije, prezentacije, izlaganja i prilike za umrežavanje dio su bogatog programa Cross Border Coworking Conference koja je u utorak, 5. 10. 2021. godine počela u Budvi. Gotovo 200 učesnika iz regiona, Europe i svijeta, koliko ih se okupilo se u hotelu Mediteran, ima priliku čuti iskustva 25 lokalnih, regionalnih i svjetskih stručnjaka i razgovarati sa njima o coworking sceni i sve popularnijoj temi digitalnih nomada.

Okupili smo cijelu co-working zajednicu na jedno mjesto, i to širu, iz cijele EU, a naši panelisti će predstaviti trendove razvoja co-working zajednica na globalnom nivou. Poseban fokus su nam digitalni nomadi koji su jako aktuelna tema u regionu, a najviše je urađeno u Hrvatskoj. Crna Gora je krenula u proces izrade Programa za privlačenja digitalnih nomada i nadamo se da će ova konferencija dati određeni doprinos razvoju tog programa i privlačenju digitalnih nomada u Crnoj Gori i programskoj oblasti“, na samom početku konferencije za medije je izjavio Aleksandar Janičić, menadžer projekta 2CODE, kroz koji su Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis i INTERA Tehnološki Park organizovali konferenciju.

Program je otpočeo uvodnim riječima Tamare Kojić, moderatorke konferencije, koja je prisutne upoznala s govornicima, panelistima i detaljnim programom konferencije.

„Inicijative u regionu su takve da su nas okupile da razgovaramo kako kao region možemo nastupiti i privući digitalne nomade koji mogu doprinijeti različitosti naših zajednica, te da mi ne idemo u strane zemlje nego da drugi ljudi dolaze kod nas i donose nam iskustvo i novitete” medijima je rekla Tamara.

U uvodnim obraćanjima prisutne je pozdravio i gospodin Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije koji je istakao značaj tematike konferencije za Bosnu i Hercegovinu, ali i cijeli region. Dvodnevni program konferencije će obuhvatiti razgovore o aktuelnim pitanjima o digitalnim nomadima u regionu, njihovim iskustvima, ali i potencijalima koje zemlje regiona imaju u pogledu privlačenja ove ciljne grupe.

Privilegovan sam što sam na ovom događaju i što sam već upoznao ljude iz cijelog regiona ali i cijelog svijeta. Govorimo danas o budućnosti poslova, o co-workingu, različitostima i svemu onome što nas čeka. Pred nama su zanimljivi paneli i rasprave o tome kakvi nas izazovi čekaju, gdje svijet ide po pitanju posla i tome se najviše radujem“, izjavio je Alex Ahom,  jedan od govornika konferencije.

Osim digitalnim nomadima, program konferencije je posvećen i coworking konceptu, trenutnom stanju u zemljama regiona, izazovima sa kojima se coworking prostori susreću tokom pandemije, ali i perspektivama i mogućnostima za korišćenje punih potencijala regiona.

Ova konferencija je kruna nastojanja INTERA Tehnološkog Parka da već godinama donosi globalne trendove u Mostar i region. Tu smo se okupili da pričamo o digitalnim nomadima koji su sve veći fokus u regionu,  ali i o novim izazovima i svemu onome što stoji pred zemljama Zapadnog Balkana“ , riječi su kojima se medijima obratila Ana Bogdanović, marketing koordinatorka INTERA Tehnološkog Parka.

Zbog velikog interesovanja, Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis i INTERA Tehnološki Park obezbijedili su i online prenos putem Zoom platforme i društvenih mreža Code Hub-a Nikšić i Code Hub-a Mostar. Cross Border Coworking Conference, koja će se završiti u srijedu, 6.10.2021. godine, organizuje se kroz projekt 2CODE kofinansiran sredstvima EFRR i IPA II fondova Evropske unije.

Povezani članci

Innovation Minds pobjednik Startup kampa za mlade

Innovation Minds pobjednik Startup kampa za mlade

Današnjim Demo danom završen je sedmodnevni Startup kamp za mlade koji je bio prilika da 5 timova srednjoškolaca iz Nikšića i Pljevalja, prezentuju svoje inovativne ideje koje su razvijali tokom trajanja kampa. Prema mišljenju stručnog žirija najbolju ideju je...

U Tehnopolisu počeo Startup kamp za mlade

U Tehnopolisu počeo Startup kamp za mlade

U prostorijama IPC Tehnopolisa je započeo Startup kamp za mlade, koji će trajati do 28. novembra. Ova jedinstvena prilika okuplja 25 talentovanih srednjoškolaca iz Nikšića i Pljevalja, koji će kroz interaktivni program obuke, predavanja, prezentacije i radionice imati...

Otpočela faza Ideacije RISE projekta

Otpočela faza Ideacije RISE projekta

Juče održanim MeetUp-om na temu potencijala za razvoj društvenog preduzetništva započela je faza Ideacije RISE (Regionalni inkubator za društveno preduzetništvo) projekta. Ovaj događaj je po prvi put okupio četvtu generaciju RISE timova, u cilju dodatne motivacije za...