Cross Border Coworking Conference: Započeo dvodnevni bogat program

05.10.2021

Panel diskusije, prezentacije, izlaganja i prilike za umrežavanje dio su bogatog programa Cross Border Coworking Conference koja je u utorak, 5. 10. 2021. godine počela u Budvi. Gotovo 200 učesnika iz regiona, Europe i svijeta, koliko ih se okupilo se u hotelu Mediteran, ima priliku čuti iskustva 25 lokalnih, regionalnih i svjetskih stručnjaka i razgovarati sa njima o coworking sceni i sve popularnijoj temi digitalnih nomada.

Okupili smo cijelu co-working zajednicu na jedno mjesto, i to širu, iz cijele EU, a naši panelisti će predstaviti trendove razvoja co-working zajednica na globalnom nivou. Poseban fokus su nam digitalni nomadi koji su jako aktuelna tema u regionu, a najviše je urađeno u Hrvatskoj. Crna Gora je krenula u proces izrade Programa za privlačenja digitalnih nomada i nadamo se da će ova konferencija dati određeni doprinos razvoju tog programa i privlačenju digitalnih nomada u Crnoj Gori i programskoj oblasti“, na samom početku konferencije za medije je izjavio Aleksandar Janičić, menadžer projekta 2CODE, kroz koji su Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis i INTERA Tehnološki Park organizovali konferenciju.

Program je otpočeo uvodnim riječima Tamare Kojić, moderatorke konferencije, koja je prisutne upoznala s govornicima, panelistima i detaljnim programom konferencije.

„Inicijative u regionu su takve da su nas okupile da razgovaramo kako kao region možemo nastupiti i privući digitalne nomade koji mogu doprinijeti različitosti naših zajednica, te da mi ne idemo u strane zemlje nego da drugi ljudi dolaze kod nas i donose nam iskustvo i novitete” medijima je rekla Tamara.

U uvodnim obraćanjima prisutne je pozdravio i gospodin Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije koji je istakao značaj tematike konferencije za Bosnu i Hercegovinu, ali i cijeli region. Dvodnevni program konferencije će obuhvatiti razgovore o aktuelnim pitanjima o digitalnim nomadima u regionu, njihovim iskustvima, ali i potencijalima koje zemlje regiona imaju u pogledu privlačenja ove ciljne grupe.

Privilegovan sam što sam na ovom događaju i što sam već upoznao ljude iz cijelog regiona ali i cijelog svijeta. Govorimo danas o budućnosti poslova, o co-workingu, različitostima i svemu onome što nas čeka. Pred nama su zanimljivi paneli i rasprave o tome kakvi nas izazovi čekaju, gdje svijet ide po pitanju posla i tome se najviše radujem“, izjavio je Alex Ahom,  jedan od govornika konferencije.

Osim digitalnim nomadima, program konferencije je posvećen i coworking konceptu, trenutnom stanju u zemljama regiona, izazovima sa kojima se coworking prostori susreću tokom pandemije, ali i perspektivama i mogućnostima za korišćenje punih potencijala regiona.

Ova konferencija je kruna nastojanja INTERA Tehnološkog Parka da već godinama donosi globalne trendove u Mostar i region. Tu smo se okupili da pričamo o digitalnim nomadima koji su sve veći fokus u regionu,  ali i o novim izazovima i svemu onome što stoji pred zemljama Zapadnog Balkana“ , riječi su kojima se medijima obratila Ana Bogdanović, marketing koordinatorka INTERA Tehnološkog Parka.

Zbog velikog interesovanja, Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis i INTERA Tehnološki Park obezbijedili su i online prenos putem Zoom platforme i društvenih mreža Code Hub-a Nikšić i Code Hub-a Mostar. Cross Border Coworking Conference, koja će se završiti u srijedu, 6.10.2021. godine, organizuje se kroz projekt 2CODE kofinansiran sredstvima EFRR i IPA II fondova Evropske unije.

Povezani članci

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Želite li posao u oblasti inženjeringa i proizvodnje? Imamo sjajnu priliku za vas! IPC Tehnopolis organizuje obuku iz oblasti CAD/CAM softvera i CNC mašina, za nezaposlena lica sa teritorije Crne Gore, bez obzira na predznanje iz ove oblasti. Imajući u vidu značaj ove...

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

U okviru Programa edukacija IPC Tehnopolis za 2024. godinu uspješno je organizovana i sprovedena obuka „Akademija prodaje“. Obuka je obuhvatila osnovne teme prodaje, a polaznici su bili izuzetno zadovoljni stečenim znanjima i podijeljenim iskustvom od strane...