CrowdStream: Sastanak sa predstavnicima Komisije za tržište kapitala

12.09.2018

Predstavnici Tehnopolisa danas su se sastali sa predstavnicima Komisije za tržište kapitala u cilju utvrđivanja modela zajedničke saradnje i razgovora o alternativnim vidovima finansiranja dostupnim u Crnoj Gori.

Pored prezentacije dosadašnjih aktivnosti Tehnopolisa, na sastanku je posebna pažnja posvećena projektu koji Tehnopolis trenutno implementira – CrowdStream, finansiranom kroz Interreg Danube Transnational Programme, koji  ima za cilj da poboljša efikasnost javne/privatne poslovne podrške inovativnim preduzećima za  pristup kvalitativnom alternativnom načinu finansiranja (crowdfunding).

Imajući u vidu da je problematika pristupa izvorima finanasiranja od izuzetnog značaja za Tehnopolis u procesu izgradnje i podrške startap ekosistemu u zemlji, danas je razgovarano i o modelima  uključivanja Tehnopolisa u izradu Zakona o alternativnim vidovima finansiranja na kome Komisija trenutno radi. U tom procesu, Tehnopolis će podijeliti svoja znanja, iskustva i analize koje je već sproveo u ovoj oblasti, kao i ponuditi konkretne smjernice u kom pravcu je Zakon potrebno prilagoditi malim i srednjim preduzećima, odnosno startapovima, kako bi kreirali podsticajno okruženje za razvoj biznisa.

Osim saradnje na izradi Zakona, dogovoreni su i modeli potencijalne saradnje na budućim projektima, a tom prilikom su predstavnici Komisije upoznati sa trenutno aktuelnim projektima koji se implementiraju u Tehnopolisu.

Na kraju sastanka, gosti su bili u prilici da obiđu Tehnopolis, kao i da se upoznaju sa radom CODE haba i njegovim korisnicima.

Ispred Komisije za tržište kapitala sastanku su prisustvovali Aleksandar Đuričković, pomoćnik rukovodioca Sektora za razvoj i saradnju i Tamara Čavor, savjetnica u Sektoru za investicione fondove, dok su ispred Tehnopolisa prisustvovali pomoćnica direktora Vanja Zorić Šundić, menadžerka biznis inkubatora Jelena Đedović, Đorđije Brkuljan, menadžer za upravljanje programskim aktivnostima i razvoj preduzetništva i Aleksandar Janičić, menadžer za upravljanje projektima i razvoj preduzetništva.

Povezani članci

Innovation Minds pobjednik Startup kampa za mlade

Innovation Minds pobjednik Startup kampa za mlade

Današnjim Demo danom završen je sedmodnevni Startup kamp za mlade koji je bio prilika da 5 timova srednjoškolaca iz Nikšića i Pljevalja, prezentuju svoje inovativne ideje koje su razvijali tokom trajanja kampa. Prema mišljenju stručnog žirija najbolju ideju je...

U Tehnopolisu počeo Startup kamp za mlade

U Tehnopolisu počeo Startup kamp za mlade

U prostorijama IPC Tehnopolisa je započeo Startup kamp za mlade, koji će trajati do 28. novembra. Ova jedinstvena prilika okuplja 25 talentovanih srednjoškolaca iz Nikšića i Pljevalja, koji će kroz interaktivni program obuke, predavanja, prezentacije i radionice imati...

Otpočela faza Ideacije RISE projekta

Otpočela faza Ideacije RISE projekta

Juče održanim MeetUp-om na temu potencijala za razvoj društvenog preduzetništva započela je faza Ideacije RISE (Regionalni inkubator za društveno preduzetništvo) projekta. Ovaj događaj je po prvi put okupio četvtu generaciju RISE timova, u cilju dodatne motivacije za...