CrowdStream: Sastanak sa predstavnicima Komisije za tržište kapitala

12.09.2018

Predstavnici Tehnopolisa danas su se sastali sa predstavnicima Komisije za tržište kapitala u cilju utvrđivanja modela zajedničke saradnje i razgovora o alternativnim vidovima finansiranja dostupnim u Crnoj Gori.

Pored prezentacije dosadašnjih aktivnosti Tehnopolisa, na sastanku je posebna pažnja posvećena projektu koji Tehnopolis trenutno implementira – CrowdStream, finansiranom kroz Interreg Danube Transnational Programme, koji  ima za cilj da poboljša efikasnost javne/privatne poslovne podrške inovativnim preduzećima za  pristup kvalitativnom alternativnom načinu finansiranja (crowdfunding).

Imajući u vidu da je problematika pristupa izvorima finanasiranja od izuzetnog značaja za Tehnopolis u procesu izgradnje i podrške startap ekosistemu u zemlji, danas je razgovarano i o modelima  uključivanja Tehnopolisa u izradu Zakona o alternativnim vidovima finansiranja na kome Komisija trenutno radi. U tom procesu, Tehnopolis će podijeliti svoja znanja, iskustva i analize koje je već sproveo u ovoj oblasti, kao i ponuditi konkretne smjernice u kom pravcu je Zakon potrebno prilagoditi malim i srednjim preduzećima, odnosno startapovima, kako bi kreirali podsticajno okruženje za razvoj biznisa.

Osim saradnje na izradi Zakona, dogovoreni su i modeli potencijalne saradnje na budućim projektima, a tom prilikom su predstavnici Komisije upoznati sa trenutno aktuelnim projektima koji se implementiraju u Tehnopolisu.

Na kraju sastanka, gosti su bili u prilici da obiđu Tehnopolis, kao i da se upoznaju sa radom CODE haba i njegovim korisnicima.

Ispred Komisije za tržište kapitala sastanku su prisustvovali Aleksandar Đuričković, pomoćnik rukovodioca Sektora za razvoj i saradnju i Tamara Čavor, savjetnica u Sektoru za investicione fondove, dok su ispred Tehnopolisa prisustvovali pomoćnica direktora Vanja Zorić Šundić, menadžerka biznis inkubatora Jelena Đedović, Đorđije Brkuljan, menadžer za upravljanje programskim aktivnostima i razvoj preduzetništva i Aleksandar Janičić, menadžer za upravljanje projektima i razvoj preduzetništva.

Povezani članci

Prijave za nezaboravno iskustvo na CBCC 2024: Digital Nomads Edition su otvorene   S ponosom objavljujemo otvarenje prijava za Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition, koja će se održati od 9. do 11. oktobra 2024. godine u Mostaru. CBCC...