Dani nauke u Tehnopolisu: Više od 100 mališana na Kliker radionicama programiranja za djecu

11.10.2018

Drugi dan u okviru osmog po redu festivala Otvoreni dani nauke u Tehnopolisu obilježile su Kliker radionice programiranja za djecu školskog uzrasta, koje je Tehnopolis organizovao u saradnji sa Kliker IT centrom za djecu iz Beograda.

Više od 100 djece različitih uzrasta iz osnovnih škola u Nikšiću bilo je u prilici da se po prvi put oproba u programiranju, u čemu su im pružili podršku predstavnici Tehnopolisa i Kliker IT Centra za djecu.Od kreiranja jednostavnih igrica i mobilnih aplikacija, pa do programiranja malih robota i kreiranja predmeta od plastike uz pomoć 3D olovke, mališani su u pratnji svojih nastavnika učestvovali u interaktivnim radionicama i kroz igru i zabavu savladali neke osnove i prve korake u programiranju.

Tehnopolis i Kliker IT Centar za decu iz Beograda nedavno su potpisali ekskluzivni ugovor o partnerstvu, sa ciljem kreiranja inovativnog i interaktivnog načina učenja kompjuterskog programiranja i robotike za djecu po metodama nastalim na najprestižnijem Američkom tehnološkom institutu. Kliker obuke će početi krajem oktobra, a više informacija o kursu možete pronaći na sajtu www.tehnopolis.me.

Festival „Otvoreni dani nauke“, pod sloganom „Od radoznalosti do inovacija“, kojim Ministarstvo nauke Crne Gore skreće pažnju javnosti na aktuelne naučne teme i važnost inovacija za društveni i ekonomski razvoj, realizuje se od 9. do 12. oktobra. Program festivala za sjutra možete pronaći na linku https://goo.gl/bo2uds.

Povezani članci

Prijave za nezaboravno iskustvo na CBCC 2024: Digital Nomads Edition su otvorene   S ponosom objavljujemo otvarenje prijava za Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition, koja će se održati od 9. do 11. oktobra 2024. godine u Mostaru. CBCC...