DanubePeerChains – opšte informacije o projektu

28.09.2020

DanubePeerChains je projekat koji se implementira 30 mjeseci u okviru INTERREG Danube Transnational Programme, kao dio prioritetne ose 1 ispecifičnog  cilja SO 1.2 Povećavanje kompetencija za poslovne i socijalne inovacije.

DanubePeerChains je usklađen sa evropskom Strategijom za Dunavski region EUSDR, odnoseći se u najvećem dijelu na prioriterne oblasti 8 i 9 navedene strategije.

  • Projektni partneri su prepoznali izazove nastale digitalnom transformacijom u industiji, a promjene u biznis modelima i lancima vrijednosti imaju ogroman uticaj na zemlje Dunavskog regiona, naročito na regionalno tržište rada i razvoj kvalifikacija ljudskih resursa. Dok u naprednim zemljama Dunavskog regiona nedostatak digitalnih kompetencija ugrožava inovativna mala i srednja preduzeća i startapove tako što ograničava njihove šanse za proširenje i internacionalizaciju, u manje razvijenim zemljama potreba za postizanjem digitalnih kompetencija ljudskih resursa i njihovih kompanija koje zapošljavaju je hitna i presudna za ekonomski razvoj.
  • Samim tim, glavni cilj projekta DanubePeerChains je osnaživanje organizacija za podršku tržištu rada (LSO) i organizacija za podršku razvoja poslovanja (BSO), zajedno sa njihovim ciljnim grupama i drugim lokalnim zainteresovanim stranama (preduzetnici, zaposleni u MSP, eksperti za digitalizaciju) za sprovođenje zajedničkih aktivnosti izgradnje vještina i kapaciteta u cilju razvoja visokokvalifikovanih radnih mjesta u Dunavskom region i kako bi bili prepoznati kao partneri u oblasti vršnjačke edukacije u inovativnim transnacionalnim lancima vrijednosti.

Uključivanje 14 projektnih partnera i 5 pridruženih strateških partnera iz zemalja Dunavskog regiona će donijeti značajne promjene u cijelom regionu u cilju poboljšanja inovativne i društvene odgovornosti Dunavskog regiona.

Vodeći partner: Business Upper Austria

Datum početka: 01.07.2020.

Datum završetka: 31.12.2022.

Budžet

Ukupno: 1,784,455.00 EUR

Doprinos ERDF: 1,368,054.50 EUR

Doprinos IPA: 416,400.50 EUR

DanubePeerChains je projekat koji se implementira u okviru INTERREG Danube Transnational Programme, a kofinansira se sredstvima Evropske unije.

DanubePeerChains – Saopštenje za medije

Povezani članci

Prijave za nezaboravno iskustvo na CBCC 2024: Digital Nomads Edition su otvorene   S ponosom objavljujemo otvarenje prijava za Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition, koja će se održati od 9. do 11. oktobra 2024. godine u Mostaru. CBCC...