DanubePeerChains – opšte informacije o projektu

28.09.2020

DanubePeerChains je projekat koji se implementira 30 mjeseci u okviru INTERREG Danube Transnational Programme, kao dio prioritetne ose 1 ispecifičnog  cilja SO 1.2 Povećavanje kompetencija za poslovne i socijalne inovacije.

DanubePeerChains je usklađen sa evropskom Strategijom za Dunavski region EUSDR, odnoseći se u najvećem dijelu na prioriterne oblasti 8 i 9 navedene strategije.

  • Projektni partneri su prepoznali izazove nastale digitalnom transformacijom u industiji, a promjene u biznis modelima i lancima vrijednosti imaju ogroman uticaj na zemlje Dunavskog regiona, naročito na regionalno tržište rada i razvoj kvalifikacija ljudskih resursa. Dok u naprednim zemljama Dunavskog regiona nedostatak digitalnih kompetencija ugrožava inovativna mala i srednja preduzeća i startapove tako što ograničava njihove šanse za proširenje i internacionalizaciju, u manje razvijenim zemljama potreba za postizanjem digitalnih kompetencija ljudskih resursa i njihovih kompanija koje zapošljavaju je hitna i presudna za ekonomski razvoj.
  • Samim tim, glavni cilj projekta DanubePeerChains je osnaživanje organizacija za podršku tržištu rada (LSO) i organizacija za podršku razvoja poslovanja (BSO), zajedno sa njihovim ciljnim grupama i drugim lokalnim zainteresovanim stranama (preduzetnici, zaposleni u MSP, eksperti za digitalizaciju) za sprovođenje zajedničkih aktivnosti izgradnje vještina i kapaciteta u cilju razvoja visokokvalifikovanih radnih mjesta u Dunavskom region i kako bi bili prepoznati kao partneri u oblasti vršnjačke edukacije u inovativnim transnacionalnim lancima vrijednosti.

Uključivanje 14 projektnih partnera i 5 pridruženih strateških partnera iz zemalja Dunavskog regiona će donijeti značajne promjene u cijelom regionu u cilju poboljšanja inovativne i društvene odgovornosti Dunavskog regiona.

Vodeći partner: Business Upper Austria

Datum početka: 01.07.2020.

Datum završetka: 31.12.2022.

Budžet

Ukupno: 1,784,455.00 EUR

Doprinos ERDF: 1,368,054.50 EUR

Doprinos IPA: 416,400.50 EUR

DanubePeerChains je projekat koji se implementira u okviru INTERREG Danube Transnational Programme, a kofinansira se sredstvima Evropske unije.

DanubePeerChains – Saopštenje za medije

Povezani članci

U Ljubljani održan radni sastanak projekta RTIT >>

U Ljubljani održan radni sastanak projekta RTIT >>

Dvodnevni radni sastanak projekta "Knowhow Communities for Accelerating RTI Transfer in the Danube Region" (RTIT>>) uspješno je održan u Ljubljani. Ovaj sastanak je bio i prva prilika da se projektni partneri sretnu uživo i zajedno rade na definisanju koraka za...

Innovation Minds pobjednik Startup kampa za mlade

Innovation Minds pobjednik Startup kampa za mlade

Današnjim Demo danom završen je sedmodnevni Startup kamp za mlade koji je bio prilika da 5 timova srednjoškolaca iz Nikšića i Pljevalja, prezentuju svoje inovativne ideje koje su razvijali tokom trajanja kampa. Prema mišljenju stručnog žirija najbolju ideju je...

U Tehnopolisu počeo Startup kamp za mlade

U Tehnopolisu počeo Startup kamp za mlade

U prostorijama IPC Tehnopolisa je započeo Startup kamp za mlade, koji će trajati do 28. novembra. Ova jedinstvena prilika okuplja 25 talentovanih srednjoškolaca iz Nikšića i Pljevalja, koji će kroz interaktivni program obuke, predavanja, prezentacije i radionice imati...