Digital Summit: Održani brojni paneli u cilju jačanja digitalnog društva i regionalne saradnje

05.04.2019

Drugog dana Digital Summit-a zemalja Zapadnog Balkana u Beogradu, predstavnici IPC Tehnopolis su prisustvovali brojnim zanimljivim panelima gdje su od raznih eksperata čuli zanimljive predloge, mišljenja i savjete. Oni su dodatno iskoristili priliku da naprave sastanke sa projektnim partnerima, vezano  za razvoj projektnih predloga, kao i za organizovanje različitih događaja.

 

 

Izuzetno značajan je bio panel „How can policy makers support start-up ecosystems in the Western Balkans?“ sa koga će prisutni kao direktan output dobiti dobiti feedback od eksperata, odnosno preporuke za unapređenje politika (policy recomendations) na polju razvoja startap ekosistema za primjenu u svojim zemljama.

Sa posebnom pažnjom je ispraćen panel koji se tiče IT klastera, imajući u vidu da će u okviru projekta CODE koji IPC Tehopolis implemenitira, biti urađena studija izvodljivosti za uspostavljanje IT klastera u Nikšiću i u Crnoj Gori. Osim toga, panel koji je privukao dosta pažnje ticao se predstavljanja regionalnih mreža Biznis anđela.

Na panelu „Difficulty to grow alone – from individually to regionally, from competition to complementary“ učestvovao je i Velibor Bošković, VD izvršnog direktora Naučno-tehnološkog parka u Crnoj Gori, zajedno sa projektnim patnerima Tehnopolisa iz BIT Centra Tuzla. Na panelu su razgovarali o značaju povezivanja regiona i o tome koliko je suštinski važno da postoje inicijative iz javnog, privatnog i civilnog sektora za razvoj zajednice.

Na samitu se nalazi i veliki broj startapova iz svih zemalja Zapadnog Balkana, koji u izložbenom prostoru imaju priliku da se predstave zainteresovanim učesnicima događaja.

 

 

 

Kako protekao prvi dan samita pogledajte ovdje.

Povezani članci

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Želite li posao u oblasti inženjeringa i proizvodnje? Imamo sjajnu priliku za vas! IPC Tehnopolis organizuje obuku iz oblasti CAD/CAM softvera i CNC mašina, za nezaposlena lica sa teritorije Crne Gore, bez obzira na predznanje iz ove oblasti. Imajući u vidu značaj ove...

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

U okviru Programa edukacija IPC Tehnopolis za 2024. godinu uspješno je organizovana i sprovedena obuka „Akademija prodaje“. Obuka je obuhvatila osnovne teme prodaje, a polaznici su bili izuzetno zadovoljni stečenim znanjima i podijeljenim iskustvom od strane...