U TEHNOPOLISU POČEO STARTUP KAMP ZA MLADE

23novCijeli dan(Cijeli dan: četvrtak)(GMT+01:00) U TEHNOPOLISU POČEO STARTUP KAMP ZA MLADEU prostorijama IPC Tehnopolisa je započeo Startup kamp za mlade, koji će trajati do 28. novembra. Ova jedinstvena prilika okuplja 25 talentovanih srednjoškolaca iz Nikšića i Pljevalja, koji će kroz interaktivni program obuke, predavanja, prezentacije i radionice imati priliku da razviju i unaprijede svoje kapacitete za identifikaciju i razvoj inovativnih ideja.Detalji i registracijaDetails and registration

Event Details

U prostorijama IPC Tehnopolisa je započeo Startup kamp za mlade, koji će trajati do 28. novembra. Ova jedinstvena prilika okuplja 25 talentovanih srednjoškolaca iz Nikšića i Pljevalja, koji će kroz interaktivni program obuke, predavanja, prezentacije i radionice imati priliku da razviju i unaprijede svoje kapacitete za identifikaciju i razvoj inovativnih ideja.
Tokom sedmodnevnog trajanja kampa, srednjoškolci će imati podršku renomiranih eksperata i trenera, koji će pomoći učesnicima da stvore osnovu za potencijalno uspješne startupe. Program će obuhvatiti teme poput definicije startup-a, upoznavanja sa inovacionim ekosistemom Crne Gore, kao i upoznavanja sa jednim uspješnim startup-om, čime će mladi sticanjem praktičnih znanja dobiti uvid u realno poslovno okruženje.

Takođe, učesnici će u ovom periodu savladati vještine koje su ključne za stvaranje i razvoj inovacija prolazeći kroz sljedeće teme:

  • Design thinking – pristup koji se koristi za praktično i kreativno rješavanje problema
  • Validacija ideja
  • Razvijanje ideje kroz Lean Canvas business plan
  • Komercijalizacija ideje – proces izlaska ideje ili usluge na tržište
  • Finansije i prikupljanje spredstava: izvori finansiranja/dostupni programi podrške za startup-e.

Jedan od najinteresantnijih trenutaka tokom kampa biće prilika za učesnike da predstave svoje inovativne ideje stručnom žiriju na Demo danu. Najbolja ideja, prema odluci žirija, će biti nagrađena sa 500 EUR, pružajući dodatni podsticaj mladim entuzijastima da pretvore svoje zamisli u stvarnost.
Ova inicijativa ima za cilj podizanje svijesti o značaju inovacija među mladima, te stvaranje mosta između obrazovnog sistema i poslovnog svijeta. Tehnopolis, kao lider u podršci inovacijama, nastavlja sa aktivnostima koje doprinose jačanju inovacione kulture među mladima, čime se podstiče dalji razvoj crnogorskog preduzetništva.
Startup kamp za mlade organizujemo u okviru projekta „Kreiranje podsticajnog poslovnog okruženja za zapošljavanje mladih u prekograničnom području Republike Srbije i Crne Gore – BEYOND”, koji IPC Tehnopolis realizuje u partnerstvu sa Regionalnom razvojnom agencijom Zlatibor i Privrednom komorom Crne Gore. Projekat sufinansira Evropska unija u okviru finansijskog instrumenta pretpristupne pomoći (IPA II) kroz Program prekogranične saradnje Srbija – Crna Gora 2014-2020.

23.11.2023.