Druga WB6 Startup Akademija počela u Tirani

07.03.2019

U Tirani se održava „Train-of-Trainer“, dvodnevni trening za predstavnike hubova iz šest zemalja Zapadnog Balkana u okviru WB6 Startup Academy.

Predstavnice Tehnopolisa: Jelena Đedović, menadžerka biznis inkubatora i Jelka Filipović, asistent menadžera marketinga, prisustvuju ovom treningu koji je namijenjen upravo onima koji su direktno povezani sa startapovima u cilju pripreme hubova za pružanje podrške startapovima. Na ovaj način omogućen je i transfer znanja među partnerima koji će potencijalno nastaviti treninge u njihovim lokalnim zajednicama.

Radionice „Train-of-Trainer“ obuhvataju razne teme, ali fokus je na tome kako treba posmatrati različite aspekte prikupljanja sredstava, posebno trening startup pitchinga, ali i osnove prodaje i hakerskog rasta kako bi predstavnici huba imali osnovno znanje o najvažnijim temama za razvoj startapova.

WB6 Startup Akademija dio je projekta “Strengthening the Startup EcoSystem in the Western Balkan Region”, koji je finansiran od strane  Regionalnog fonda za promociju spoljne trgovine – GIZ/ORF FT. IPC Tehnopolis je jedan od partnera na ovom projektu.

Trening se održava u ICT Resource Center PROTIK, koji su predstavnici Tehnopolisa nedavno obišli prilikom studijske posjete, a sa čijim menadžmentom su definisane mogućnosti  saradnje na donatorskim  projektima, kao i organizovanje partnerskih događaja.

Povezani članci

Prijave za nezaboravno iskustvo na CBCC 2024: Digital Nomads Edition su otvorene   S ponosom objavljujemo otvarenje prijava za Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition, koja će se održati od 9. do 11. oktobra 2024. godine u Mostaru. CBCC...