Duh Italije u Tehnopolisu: Počeli Dani italijanskog filma i umjetnosti

22.10.2018

Dani italijanskog filma i umjetnosti u okviru 19. izdanja Nedjelje italijanskog jezika u svijetu počeli su večeras u Tehnopolisu.

Događaj su otvorili zamjenik ambasadora Italije u Crnoj Gori,  Damiano Rampini, izvršni direktor Tehnopolisa Ratko Bataković i potpredsjednica Opštine Nikšić Sonja Nikčević izložbom pod nazivom „Dove il sì suona. Putovanje kroz italijanski jezik“.

Prema riječima gdina Rampinija, ova izložba predstavlja prikaz istorije italijanskog jezika koji na edukativan i pregledan način prikazuje nastanak italijanskog jezika iz latinskog, te njegove daljnje razvojne faze sve do današnjih dana.

Večeras je otvorena i druga izložba pod nazivom “Fermijevo nasljeđe”, koja je posvećena velikom doprinosu italijanske nauke – a posebno Fermijeve grupe iz Panispernijeve ulice – na polju atomske i fizike elementarnih čestica.

Izložbe će biti otvorene za posjetioce do petka, 26. oktobra.

U čast uspješne saradnje koju je Ambasada Italije pokrenula sa Inovaciono preduzetničkim centrom Tehnopolis, manifestacije u znaku Italije će upotpuniti i smotra italijanskih filmova koji će biti prikazani u coworking prostoru Tehnopolisa, i to: “Noi e la Giulia” u utorak, 23.10., “Ammore e malavita” 24.10.  i “Veloce come il vento” 25.10. Filmovi su titlovani na crnogorski jezik.

Povezani članci

Prijave za nezaboravno iskustvo na CBCC 2024: Digital Nomads Edition su otvorene   S ponosom objavljujemo otvarenje prijava za Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition, koja će se održati od 9. do 11. oktobra 2024. godine u Mostaru. CBCC...