EIT Pre-Jumpstarter program 2022 i ove godine u Crnoj Gori

05.04.2022

Prethodne sedmice je u IPC Tehnopolis održana EIT Pre-Jumpstarter radionica koja je okupila preko 30 inovatora, studenata i preduzetnika iz cijele Crne Gore koji su imali priliku da se bliže upoznaju sa tematskim oblastima, kriterijumima i uslovima prijave za EIT Pre-Jumpstarter program 2022, kao i da u posebnom interaktivnom dijelu radionice rade na konkretnoj pripremi svojih aplikacija za ovogodišnje izdanje programa. 

EIT Pre-Jumpstarter program je vodeći, među-industrijski predakceleracijski program Evropskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT) koji ima cilj da podrži razvoj preduzetništva i inovacija na području centralno-istočne i južne Evrope, uvezujući inovativna rješenja sa industrijskom tražnjom. Od 2017. godine, kroz  EIT-ov program je prošlo preko 550 startap timova, a 2019. godine EIT Jumpstarter je dobio Nagradu za najbolje udruženje sa trening inicijativom koju dodijeljuje Evropska Asocijacija.

IPC Tehnopolis ponosan na činjenicu da je i ove godine strateški partner na navedenom programu, te da je i ove godine obezbjedio mogućnost da inovatori, studenti i preduzetnici iz Crne Gore razvijaju svoje inovativne ideje rame uz rame sa idejama iz Evrope uz podršku jednog od najvažnijih i najkvalitetnijih Evropskih programa pred-akceleracije.  

U prvom dijelu radionice učesnici su imali priliku da prate prezentaciju o osnovnim informacijama o programu, kriterijumima učešća uključujući sedam tematskih polja koja program obuhvata, kriterijumima za ocjenjivanje inovativnosti ideja u navedenih sedam oblasti, razvojnom putu inovativnih ideja kroz program, razvoju tima i smjernicama u pripremi aplikacije. Takođe, uspješni polaznici prethodnog izdanja EIT Pre-Jumpstarter programa iz Crne Gore su prisutnima prenijeli svoja iskustva i dali savjete na koji način da pravilno pripreme svoje aplikacije kako bi njihova prijava bila uspješna. 

Nakon prezentacije, učesnici radionice su kroz interaktivno druženje sa mentorima i drugim učesnicima predstavili svoje ideje i zajedno radili na pripremanju aplikacija za EIT Jumpstarter, uz sagledavanje smjernica za popunjavanje prijavnog obrazca i kroz simulaciju procesa apliciranja.  

Prijave za program su otvorene do 10. aprila i vrše se isključivo popunjavanjem obrasca na sljedećem linku: https://apply.eitjumpstarter.eu/ 

Odabrani timovi će dobiti priliku da kroz edukacije razviju svoja znanja i vještine, da sa međunarodnim mentorima rade na razvoju ključnih segmenata svojih inovativnih ideja, da se umreže sa drugim učesnicima iz EIT zajednice i da prepoznaju resurse i programe podrške koje ova zajednica nudi u različitim fazama razvoja inovativnih tehnoloških ideja, te da konkurišu za vrijedne nagrade koje program dodjeljuje najuspješnijima u iznosima od 10.000/7.000/5.000 EUR za prva tri mjesta u svakoj od pet kategorija za koje se dodjeljuju nagrade.  

Rezultati procesa selekcije pristiglih prijava će biti objavljeni najkasnije do 04. maja 2022. godine kada će biti odabrano 210 timova iz Evrope za učešće u prvoj fazi programa.  

Povezani članci

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Želite li posao u oblasti inženjeringa i proizvodnje? Imamo sjajnu priliku za vas! IPC Tehnopolis organizuje obuku iz oblasti CAD/CAM softvera i CNC mašina, za nezaposlena lica sa teritorije Crne Gore, bez obzira na predznanje iz ove oblasti. Imajući u vidu značaj ove...

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

U okviru Programa edukacija IPC Tehnopolis za 2024. godinu uspješno je organizovana i sprovedena obuka „Akademija prodaje“. Obuka je obuhvatila osnovne teme prodaje, a polaznici su bili izuzetno zadovoljni stečenim znanjima i podijeljenim iskustvom od strane...