Exhibition “Dolphin is my name” in Tehnopolis

28.09.2023

Danas je u prostorijama Inovaciono preduzetničkog centra svečano otvorena izložba “Delfin je moje ime”, koju IPC Tehnopolis organizuje u saradnji sa Prirodnjačkim muzejem Crne Gore. Ova izložba predstavlja poseban segment u obilježavanju ovogodišnjeg festivala “Dani nauke i inovacija 2023”.

Izvršni direktor IPC Tehnopolis, Đorđije Malović je istakao da se izložbom koju naš Centar organizuje, u saradnji sa Prirodnjačkim muzejem, daje doprinos festivalu Dani nauke i inovacija 2023. “Tehnopolis nastavlja na ovaj način da pruža podršku lokalnoj zajednici kada je u pitanju donošenje novih tehnologija na kojim je bazirana i ova izložba”, kako je naveo je g-din Malović.

Natalija Čađenović, direktorica Prirodnjačkog muzeja Crne Gore je naglasila da imajući u vidu da su u toku Dani nauke i inovacija 2023. nije slučajno da se jedan ovakav događaj organizuje u IPC Tehnopolis. “Zahvaljujemo se IPC Tehnopolis koji je koorganizacijom sa Prirodnjaćkim muzejem omogućio da izložbu “Delfin je moje ime” predstavimo uz pomoć savremenih tehnologija”,  kazala je g-đa Čađenović.

Radnim danima od 28. septembra do 06 oktobra od 09 – 17 časova posjetioci će imati priliku da korišćenjem multimedijalnog sadržaja (VR tehnologija, interaktivne multimedije i slično) otkriju zašto delfini predstavljaju čudo evolucije. U okviru izložbe biće ukazano na to kako ljudske aktivnosti ugrožavaju morske sisare, kitove i delfine, kako u svjetskim morima, tako i u Jadranu. Posjetioci izložbe će moći da vide model odraslog delfina i mladunca u prirodnoj veličini, da se upoznaju sa biologijom i taksonomijom kitova i delfina, kao i da saznaju niz drugih informacija preko postavljenih edukativnih panela. Takođe, svi zainteresovani će imati priliku da virtuelno zarone u morske dubine pomoću naočara za virtuelnu stvarnost.

 

Povezani članci

Applications for an Unforgettable Experience are Now Open - CBCC 2024: Digital Nomads Edition   We proudly announce that applications are now open for the Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition, which will take place from October 9th to...