Evropska solarna nagrada 2020: Nagrada za Fondaciju Lake Costance

07.12.2020

EUROSOLAR, Evropsko udruženje za obnovljivu energiju, u okviru Evropske solarne nagrade 2020 odalo je priznanje jednom od naših partnera u okviru CSSC Lab projekta, Fondaciji Lake Constance iz Njemačke nagradu za 25-ogodišnju posvećenost u oblasti razvoja obnovljivih izvora energije i energetske tranzicije.

Evropska solarna nagrada je namijenjena za devet dobitnika iz sedam različitih kategorija iz oblasti energetske tranzicije, i to: opštinama, predstavnicima iz oblasti solarne arhitekture, industrije, predstavnicima lokalnih/regionalnih asocijacija, institucijama za transport i mobilnost, predstavnicima medija i obrazovnih institucija koji u okviru različitih projekata doprinose obnovljivom i decentralizovanom snadbijevanju energijom u Evropi.

Naš partner Fondacija Lake Constance je osvojila nagradu u kategoriji regionalne asocijacije.

https://www.youtube.com/watch?v=fldqLr1H1wQ&feature=emb_logo

Jedan od razloga za uspjeh rada Fondacije Lake Constance je saradnja sa različitim akterima u oblasti transformacije energetskog sistema. Trenutni projekti u oblasti transformacije energetskog sistema, među kojima je i CSSC Lab projekat, podrazumijevaju između ostalog veću primjenu obnovljivih izvora energije u cilju zaštite životne sredine i održivog razvoja.

Nagrada se dodeljuje od 1994. godine i smatra se najprestižnijom evropskom nagradom u ovoj oblasti, dok je ove godine, usljed aktuelnih dešavanja povodom širenja COVID-19 virusa ceremonija dodjele nagrada održana online putem.

Povezani članci

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Želite li posao u oblasti inženjeringa i proizvodnje? Imamo sjajnu priliku za vas! IPC Tehnopolis organizuje obuku iz oblasti CAD/CAM softvera i CNC mašina, za nezaposlena lica sa teritorije Crne Gore, bez obzira na predznanje iz ove oblasti. Imajući u vidu značaj ove...

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

U okviru Programa edukacija IPC Tehnopolis za 2024. godinu uspješno je organizovana i sprovedena obuka „Akademija prodaje“. Obuka je obuhvatila osnovne teme prodaje, a polaznici su bili izuzetno zadovoljni stečenim znanjima i podijeljenim iskustvom od strane...