Flourish – aplikacija koja mijenja svijet na bolje

11.03.2024

Crnogorska startap scena je posljednjih godina dokazala da posjeduje ogroman potencijal. Kroz dosadašnja tri izdanja BoostMeUp programa, bili smo u prilici da se uvjerimo koliko inovativnih i sjajnih ideja imamo u našoj zemlji. Startap Flourish, jedna je od njih.

Šta je Flourish?

Flourish je pristupačan i efikasan alat za razvoj emocionalne inteligencije i mekih vještina. Mobilna aplikacija koja je namijenjena i pojedincima i organizacijama, razvija naše samopouzdanje, jača snage naše ličnosti, smanjuje uticaj slabosti, razvija komunikacione vještine, liderske kapacitete, smanjuje stres. Ova jedinstvena aplikacija predstavlja jednostavno i efikasno sredstvo za lični i profesionalni razvoj.

Put od ideje do prve verzije Flourish-a je trajao skoro dvije godine. U predakceleracijski program BoostMeUp, prijavili su se u fazi ideje.

BoostMeUp nam je pomogao da sprovedemo istraživanje tržišta kroz koje smo potvrdili da problem koji smo uočili “razvoj emocionalne inteligencije je većini ljudi nedostupan, skup i komplikovanzaista relevantan. Tokom trajanja programa intezivno smo radili na prototipu i uz pomoć BMU odradili smo testiranje i validaciju prototipa, i dodatno razvili strategiju zaštite intelektualne svojine. Osim ovih benefita, za nas je najveći benefit povezivanje sa mentorima, koje je dovelo do kasnijih poslovnih saradnji”, navodi Jasna Pejović, izvršna direktorica Flourish-a. Uz Valentinu Radulović, ona je i suosnivačica ovog startapa.

Tri mjeseca dovoljna za prve rezultate

Aplikacija funkcioniše tako što najprije testira trenutni nivo razvoja emocionalne inteligencije korisnika, a potom kroz jednostavne i kratke vježbe omogućava njen razvoj.

Sa Univerzitetom Crne Gore, Filozofskim fakultetom, odsjekom za psihologiju, sprovedeno je naučno istraživanje kojim se dokazalo da Flourish razvija emocionalnu inteligenciju i to već u prva tri mjeseca korišćenja.

“Ovo istraživanje je otkrilo i da je za postizanje optimalnih rezultata aplikaciju dovoljno koristiti dva puta nedjeljno, po 10 minuta, te da 70% korisnika već nakon prvih mjesec dana poveća emocionalnu inteligenciju, dok nakon tri mjeseca ovaj broj skače na impresivnih 85.9%. Ovo je istorijski rezultat koji nam je pomogao da dodatno unaprijedimo aplikaciju i steknemo veće povjerenje postojećih ali i budućih korisnika”, ističe Pejović.

Kako dalje navodi, razvoj inovativnih ideja košta i traje, zahtjeva viziju i predani rad, a uspjeh se ne postiže preko noći. Udruživanje sa pravim partnerima i mentorska pomoć su im bili od ključne važnosti. Pored BoostMeUp-a, bili su dio još nekoliko akceleratora – EU4Tech, UNDP Boost, BigBooster, EBRD StarVenture, a njihovi partneri u realizaciji ideje su DigitalDen hub i tehnološki partner Amplitudo, sa kojima su udružili snage da bi ideju pretvorili u proizvod.

Najinovativniji regionalni startap

Flourish je krajem 2023. godine nagrađen kao Najinovativnija kompanija u Crnoj Gori od strane Privredne Komore Crne Gore, a dobio je i prestižnu “Butterfly Innovation Award 2023” za najinovativniji regionalni startup, dodijeljenu od strane Vijeća za regionalnu saradnju (RCC). Dodatno osvajali su finansijsku pomoć na konkursima Glavnog Grada, Ministarstva Ekonomskog razvoja i Fonda za Inovacije, kao i na brojnim inostranim takmičenjima.

Da njihov uspjeh prelazi regionalne granice svjedoči i činjenica da je Univerzitet u Denveru u SAD-u je jedan od prvih korisnika Flourish aplikacije. Od septembra 2022. godine aplikacija se nalazi u UNDP katalogu preporučnih riješenja koja mijenju svijet na bolje, kao jedino riješenje iz Jugoistočne Evrope, što dovoljno govori o njihovom uticaju na globalnom nivou.

Danas Flourish koriste banke, telekomunikacione kompanije, hoteli…sve one kompanije koje žele da ulažu u razvoj zaposlenih, a žele brze i mjerljive rezultate, koji će uticati pozitivno i na zaposlene i na poslovne rezultate kompanije.

Svojom inovativnom mobilnom aplikacijom, kompanija Flourish transformiše dinamiku razvoja emocionalne inteligencije i postavlja nove standarde u oblasti tehnoloških inovacija. Njihov uspjeh, nagrade i priznanja predstavljaju snažan dokaz izuzetnog angažmana i posvećenosti tima, čime inspirišu druge da istraže potencijal inovacija za unapređenje društva i poslovnog sektora.

Sa zadovoljstvom pratimo kako Flourish ostavlja trajan i pozitivan uticaj na svijet, te se nadamo da će njihova priča podstaći i druge da istraže i razvijaju inovativna rješenja za globalne izazove.

Povezani članci

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Želite li posao u oblasti inženjeringa i proizvodnje? Imamo sjajnu priliku za vas! IPC Tehnopolis organizuje obuku iz oblasti CAD/CAM softvera i CNC mašina, za nezaposlena lica sa teritorije Crne Gore, bez obzira na predznanje iz ove oblasti. Imajući u vidu značaj ove...

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

U okviru Programa edukacija IPC Tehnopolis za 2024. godinu uspješno je organizovana i sprovedena obuka „Akademija prodaje“. Obuka je obuhvatila osnovne teme prodaje, a polaznici su bili izuzetno zadovoljni stečenim znanjima i podijeljenim iskustvom od strane...