Gotovo 200 prijavljenih na Cross Border Coworking Conference

02.10.2021

Gotovo 200 prijavljenih na Cross Border Coworking Conference, koju organizuju Inovaciono preduzetnički centar Tehnolopolis i INTERA Tehnološki Park kroz projekt 2CODE kofinansiran sredstvima EFRR i IPA II fondova Evropske unije, potvrda je kvaliteta programa i važnosti tematike kojoj će konferencija biti posvećena.

Lokalni, regionalni i svjetski stručnjaci tokom dva dana programa će razmjenjivati iskustva i razgovarati o potencijalima zemalja regiona kada je riječ o privlačenju digitalnih nomada i razvoju coworking scene. Neformalnim druženjima konferencija će doprinijeti umrežavanju ključnih aktera u regionu – coworking menadžera, coworkera, digitalnih nomada, freelancera, predstavnika preduzeća i javne uprave, ali i svih onih koji mogu odigrati značajnu ulogu u promociji zemalja Zapadnog Balkana kao odredišta privlačnih digitalnim nomadima, izuzetno zanimljivoj ciljnoj grupi. Kroz interaktivne panel diskusije i zanimljiva predavanja iskusnih govornika konferencija će doprinijeti jačanju coworking scene u regiji te stvaranju temelja za razmjenu iskustava i zajednički pristup iznimno aktualnoj temi u svim državama regije.

Posebno nam je zadovoljstvo što će se na otvaranju konferencije u utorak, 5.10.2021. godine, pored Aleksandara Janičića, menadžera projekta 2CODE, koji će dati kratak uvod u nastojanja projektnih partnera da kroz svoje aktivnosti kontinuirano unapređuju poslovno okruženje u regionu, Tamare Kojić, moderatorke konferencije, koja će predstaviti paneliste, teme i kompletan program konferencije, obratiti i gospodin Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije. Program konferencije obuhvata razgovore o konceptu i perspektivama digitalnih nomada, potencijalu zemalja Zapadnog Balkana, iskustvima digitalnih nomada koji su boravili u zemljama regiona, kao i paketima koje će u narednom periodu ovoj ciljnoj grupi pružiti coworking prostori koji čine mrežu Code Hub-ova u Mostaru, Nikšiću, Tuzli i Zadru. Drugog dana konferencije, u srijedu, 6.10.2021. godine, govornici će se dotaći i regionalne coworking scene, uticaja globalne pandemije na ovaj sektor, izazova s kojima su se susreli coworking menadžeri u proteklih 18 mjeseci, ali i prednosti rada na daljinu, kao i perspektiva razvoja novih coworking zajednica. Konferenciji će u ponedjeljak, 4.10.2021. godine prethoditi i koktel zabava koja će biti sjajna prilika za druženje i upoznavanje svih učesnika.

Detaljan program konferencije moguće je pronaći na linku, a sve prijavljene zasigurno očekuju tri dana bogatog programa, zanimljivih razgovora i ostvarivanja kontakata

Povezani članci

Prijave za nezaboravno iskustvo na CBCC 2024: Digital Nomads Edition su otvorene   S ponosom objavljujemo otvarenje prijava za Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition, koja će se održati od 9. do 11. oktobra 2024. godine u Mostaru. CBCC...