III Sajam lokalnih proizvoda

07.12.2016

Od 16. do 18. decembra u Sportskom centru Nikšić, Opština Nikšić i IPC Tehnopolis u partnerstvu sa Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja i Stalnom radnom grupom za regionalni ruralni razvoj (SWG) u Jugoistočnoj Evropi, organizuje III Sajam lokalnih proizvoda!

Ove godine, sajam dobija regionalni karakter, jer će učestvovati predstavnici pet zemalja – Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Albanije. Osim učesnika iz regiona, učestvovaće i Institut Konfucije sa Univerziteta Crne Gore, koji će predstaviti tradicionalnu kinesku kuhinju i običaje. Sajamski dani će obilovati bogatim kulturno zabavnim programom, uz cjelodnevno učešće tamburaškog orkestra iz Pljevalja “Taslidža”, kao i etno dua iz Slovenije (gajde i frula).

U okviru drugog dana sajma, u Tehnopolisu će biti organizovan okrugli sto “Inicijativa za pokretanje platforme za očuvanje i promociju tradicionalnih proizvoda Zapadnog Balkana” u okviru ABD programa SWG RRD.

Na svečanom otvaranju, osim predsjednika Opštine Nikšić, Veselina Grbovića i ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja, Milutina Simovića, pozdraviće vas i predstavnici zemalja regiona.
Do sada imamo više od 130 prijavljenih izlagača, s toga vas rado pozivamo da uzmete učešće u sajmu ili kao izlagač ili kao posjetilac.

Dobrodošli!

Povezani članci

Innovation Minds pobjednik Startup kampa za mlade

Innovation Minds pobjednik Startup kampa za mlade

Današnjim Demo danom završen je sedmodnevni Startup kamp za mlade koji je bio prilika da 5 timova srednjoškolaca iz Nikšića i Pljevalja, prezentuju svoje inovativne ideje koje su razvijali tokom trajanja kampa. Prema mišljenju stručnog žirija najbolju ideju je...

U Tehnopolisu počeo Startup kamp za mlade

U Tehnopolisu počeo Startup kamp za mlade

U prostorijama IPC Tehnopolisa je započeo Startup kamp za mlade, koji će trajati do 28. novembra. Ova jedinstvena prilika okuplja 25 talentovanih srednjoškolaca iz Nikšića i Pljevalja, koji će kroz interaktivni program obuke, predavanja, prezentacije i radionice imati...

Otpočela faza Ideacije RISE projekta

Otpočela faza Ideacije RISE projekta

Juče održanim MeetUp-om na temu potencijala za razvoj društvenog preduzetništva započela je faza Ideacije RISE (Regionalni inkubator za društveno preduzetništvo) projekta. Ovaj događaj je po prvi put okupio četvtu generaciju RISE timova, u cilju dodatne motivacije za...