Info dan povodom pokretanja dva Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava

15.03.2019

Povodom pokretanja dva Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava “Aktivnosti osposobljavanja i obrazovanje za deficitarna zanimanja i za povećanje zapošljivosti RE populacije” i „Podrška pružanju usluga socijalne i dječje zaštite”, detaljnijeg upoznavanja potencijalnih podnosioca prijedloga projekata sa načinom prijave, pravom učešća i raspoloživim sredstvima, Ministarstvo rada i socijalnog staranja i Ministarstvo finansija, uz podršku Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, a u saradnji sa Tehnopolisom organizuje Info dan, koji će biti održan u ponedeljak, 18. marta 2019. godine.

Ovom prilikom prisutnima će se obratiti predstavnici Ministarstva rada i socijalnog staranja, kao i predstavnici Ministarstva finansija.

Info dan će biti prilika da se potencijalni korisnici bespovratnih sredstava bliže upoznaju sa pomenutim pozivima, načinom prijave, pravom učešća i raspoloživim sredstvima u vrijednosti od oko 1.6 miliona EUR za prvi poziv i oko 2,9 miliona EUR za drugi poziv, a koji imaju za cilj povećanje mogućnosti zapošljavanja nezaposlenih lica koja su u riziku od isključenosti sa tržišta rada, društvene marginalizacije i siromaštva, kao i jačanje sistema socijalne i dječije zaštite u Crnoj Gori.

Ukupna vrijednost Zajedničkog programa EU i Crne Gore za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu je 18 miliona eura, u kojem EU učestvuje sa 15,3 miliona eura, dok Crna Gora obezbjeđuje 2,7 miliona eura za njegovu realizaciju. Opšti cilj programa je da se obezbjedi razvijeno i kohezivno društvo kroz pružanje boljih uslova za podizanje nivoa zapošljivosti stanovništva, poboljšanja kvaliteta formalnog i neformalnog obrazovanja i cjeloživotnog učenja, uz socijalno uključivanje osoba u nepovoljnom položaju i smanjenje rizika od siromaštva.

Događaj će se održati u multimedijalnoj sali IPC Tehnopolis, sa početkom u 9h.

Povezani članci

Prijave za nezaboravno iskustvo na CBCC 2024: Digital Nomads Edition su otvorene   S ponosom objavljujemo otvarenje prijava za Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition, koja će se održati od 9. do 11. oktobra 2024. godine u Mostaru. CBCC...