IPC Tehnopolis partner na najvećem regionalnom forumu inovacija Sarajevo Unlimited 2017

03.11.2017

IPC Tehnopolis ove godine je partner na najvećem regionalnom forumu inovacija Sarajevo Unlimited 2017, koji biznis centar Networks organizuje u Sarajevu u periodu od 2. do 4.novembra. Sa preko 3000 učesnika, 55 govornika iz cijelog svijeta, 50 startapova iz BiH i regiona i mnogim drugim aktivnostima, ovaj forum predstavlja jedinstven događaj od izuzetnog značaja za razvoj preduzetništva i startap zajednice u čitavom regionu.

Prepoznajući značaj ovog događaja, Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis animirao je startap zajednicu Crne Gore i posredovao pri registrovanju i uključivanju nekih od najznačajnijih crnogorskih startapova u rad foruma: BeeAndMe, The Badger i More Money.

Drugo izdanje ovogodišnjeg foruma svečano je otvoreno sinoć u eminentnom zdanju sarajevske Vijećnice ugostivši više od 200 zvanica, inovatora iz nekoliko zemalja, kao i brojnih predstavnika međunarodne zajednice u BiH. Osnivač Networks-a Edin Mehić istakao je značaj ovog događaja, budući da je to platforma koja okuplja mlade ljude, preduzetnike, inovatore i velike kompanije, ne samo iz BiH nego i iz cijelog svijeta, kao što su: Deutsche Telekom, Lego i Google koji traže ideje u koje mogu ulagati.

Učesnici foruma juče su bili u prilici da prate Startup Battle – takmičenje za izbor najboljeg startapa, koje je podržano od YEP projekta zapošljavanja mladih.


Dvadeset najboljih startapova iz regiona odabrano je od čak 80 prijavljenih za ovo takmičenje. Najboljem startapu će, osim novčane nagrade u iznosu od 5.000 KM, biti omogućen pristup edukativnim i mentorskim programima IT Akademije i Networks-a, kao i kotizacije za Wearedevelopers, najveću IT konferenciju i Meet and Match slovenačku konferenciju za startapove.

Veliko finale je najavljeno za sjutra, 4.11. u podne, kada će se za prvo mjesto boriti najbolji regionalni startapovi i to: crnogorski startap Badger Crew , zatim  KOOLA, BIKON, SOPHICO i Sleepy bottle.

Tokom Sarajevo Unlimited foruma biće izabrana i Najinovativnija kompanija Foruma, a organizatori će ovom prilikom u Sarajevu ugostiti šest velikih investicionih fondova, regionalne učesnike iz akseleratora iz osam zemalja i brojne stručnjake i kompanije koji će ovu priliku iskoristiti za povezivanje i jačanje biznisa.Program Sarajevo Unlimited-a 2017 obuhvatiće i panele o tome zašto je važna digitalna ekonomija i podrška inovacijama, te koliko je i zašto važan uticaj i podrška dijaspore BiH, ali i radionice za mlade profesionalce i startapove, kao i predavanja na teme digitalnih komunikacija, IT-ja, FINTECH-a, vještačke inteligencije i brojnih drugih sadržaja. Specijalni dodatak ovogodišnjeg foruma je i kutak za robotiku i 3D tehnologije.

Regionalni forum inovacija “Sarajevo Unlimited 2017” je rezultat jednogodišnjeg rada u oblasti preduzetništva, edukacija i promovisanja kulture inovacija, ali i zalaganja za smanjenje takozvanog „odliva mozgova“ iz regiona koji se u poslijeratnom periodu mjeri sa desetinama hiljada mladih ljudi.

Povezani članci

Prijave za nezaboravno iskustvo na CBCC 2024: Digital Nomads Edition su otvorene   S ponosom objavljujemo otvarenje prijava za Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition, koja će se održati od 9. do 11. oktobra 2024. godine u Mostaru. CBCC...