Jačanje startap ekosistema na Zapadnom Balkanu – Predstavnici Tehnopolisa na capacity building sastanku za menadžere habova u Beču

06.09.2018

Prvi capacity building sastanak za menadžere habova, organizovan od strane Regionalnog fonda za promociju spoljne trgovine – GIZ/ORF FT, počeo je danas u Beču. Dvodnevni sastanak je organizovan u okviru projekta “Jačanje startap ekosistema na Zapadnom Balkanu” na kom je Tehnopolis jedan od partnera. U narednom periodu, u sklopu ovog projekta startuje i WB6 Startap akademija u okviru koje će Tehnopolis voditi startapove iz Crne Gore.

Ključne teme sastanka tiču se kreiranja mreže mentora u zemljama regiona, načina finansiranja i selekcije mentora, kao i značaju saradnje i kreiranja partnerstava sa vladinim institucijama, korporacijama i univerzitetima. Pored ovoga, menadžeri habova biće u prilici da nauče više o alternativnim izvorima finansiranja startapova – crowdfunding-u, a u okviru ove teme predstavnici Tehnopolisa će izlagati na panelu i  podijeliti sa prisutnima svoje iskustvo u ovoj oblasti.

Ispred Tehnopolisa sastanku prisustvuju menadžer za upravljanje projektima i razvoj preduzetništva Aleksandar Janičić i menadžerka biznis inkubatora Jelena Đedović. Osim predstavnika Tehnopolisa, sastanku prisustvuju i predstavnici organizacija za podršku startapovima iz regiona: PROTIK ICT Centar i Centar za informacije i razvoj iz Albanije, HUB387, Networks i Spark iz Bosne i Hercegovine, ICK sa Kosova, Social Innovation Lab iz Makedonije i Centar za transfer tehnologije iz Srbije.

Događaj je organizovan u sklopu radnog paketa 2 (WP2) koji je jedan od tri radna paketa dogovorena na radionici “Support to the Startup Scene in SEE countries” u Sarajevu 2017. godine i prvom kick-off sastanku održanom u Zagrebu u maju 2018. godine.

Povezani članci

Prijave za nezaboravno iskustvo na CBCC 2024: Digital Nomads Edition su otvorene   S ponosom objavljujemo otvarenje prijava za Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition, koja će se održati od 9. do 11. oktobra 2024. godine u Mostaru. CBCC...