Kako postati uspješna preduzetnica u Evropi: Deset srednjoškolki iz Nikšića na ljetnjoj školi u Mariboru

11.07.2018

Ljetnja škola  pod nazivom “Kako postati uspješna preduzetnica u Evropi”, u okviru koje će deset srednjoškolki iz Nikšića posredstvom Tehnopolisa prisustvovati biznis obukama u Mariboru, počela je juče. Pored odabranih 10 učenica iz Nikšića, učešće na projektu uzeće 30 mladih žena iz Budve, Banjaluke i Mostara.

Tokom trajanja škole, učesnice će imati priliku da kroz interaktivne radionice uče o ženskom preduzetništvu, menadžmentu, Canvas biznis modelu i drugim srodnim temama. Dodatno, biće u prilici da upoznaju uspješne mlade privrednike iz Slovenije, te da posjete firme kao primjere dobre prakse. Domaćin ljetnje škole je VEDOMA – Zavod za razvoj znanja i preduzetništva iz Slovenije.

Ljetnja škola se realizuje u sklopu projekta „Podrška mladim ženama iz CG i BiH u preduzetništvu, zapošljavanju i liderstvu u oblasti informacionih tehnologija“ (FY4ICT) koji je kofinansiran od strane Erasmus+ Programa Evropske unije. Projekat ima za cilj da edukuje i motiviše mlade žene da započnu svoju karijeru podstičući preduzetnički duh u IT-ju kroz razmjenu najboljih praksi i mobilnosti za neformalno učenje u saradnji sa iskusnim partnerskim institucijama iz Evrope.

Partneri Inovaciono preduzetničkom centru Tehnopolis na navedenom projektu su Tehnološki park Intera iz Mostara, Institut Savremenih tehnologija iz Podgorice, Opština Budva, Inovacioni Centar Banjaluka, Bugarski centar za žene u oblasti tehnologija Sofija i Institut Vedoma Maribor.

Povezani članci

Prijave za nezaboravno iskustvo na CBCC 2024: Digital Nomads Edition su otvorene   S ponosom objavljujemo otvarenje prijava za Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition, koja će se održati od 9. do 11. oktobra 2024. godine u Mostaru. CBCC...