Ljetnja škola „Kako postati uspješna preduzetnica u Evropi“ – Deveti dan

19.07.2018

Devetog dana ljetnje škole „Kako postati uspješna preduzetnica u Evropi“ učesnice su obišle internacionalnu kompaniju Comtrade, kao i rehabilitacioni centar URI Soča.

Tokom posjete kompaniji Comtrade učesnice su imale priliku da obiđu objekat i upoznaju se sa njihovim radom. Comtrade je kompanija koja se bavi softverskim inženjeringom, kreira pakete za monitoring i backup podataka, a sarađuju sa velikim kompanijama, među kojima je i Ryanair. Učesnice su prisustvovale i prezentaciji aplikacije „I want to go“ koja služi za carsharing i trenutno je dostupna samo u Sloveniji sa tendencijom širenja u Evropi. Ova kompanija takođe organizuje i ljetnje škole širom Balkana tokom kojih studenti imaju mogućnost da steknu znanje od uspješnih IT stručnjaka.

Nakon obilaska Comtrade-a uslijedila je posjeta centru URI Soča, gdje je učesnice dočekala dr Zdenka Wltavsky, projekt menadžerka koja je predstavila rad Centra, kao i projekte koje trenutno realizuju. Dva projekta na kojima rade a koji su usmjereni na žene su „Having it all“, projekat koji se realizuje uz podršku Američke ambasade sa ciljem da omogući ženama lakše balansiranje između poslovnog i privatnog života kroz razne olakšiće na poslu, i „Get fit“, namijenjen ženama koje imaju 50 i više godina da povećaju svoju fizičku aktivnost kroz brojne programe i vježbe.

Poslije obilaska ovih institucija učesnice su nastavile sa radom na Canvas biznis modelu koji će danas prezentovati, nakon čega će uslijediti evaluacija od strane komisije i proglašenje najboljeg modela.

Povezani članci

Prijave za nezaboravno iskustvo na CBCC 2024: Digital Nomads Edition su otvorene   S ponosom objavljujemo otvarenje prijava za Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition, koja će se održati od 9. do 11. oktobra 2024. godine u Mostaru. CBCC...