Ljetnja škola “Kako postati uspješna preduzetnica u Evropi” – Drugi dan

12.07.2018

Drugi dan ljetnje škole „Kako postati uspješna preduzetnica u Evropi“, na koju je u utorak otišlo 10 srednjoškolki iz Nikšića u okviru FY4ICT projekta, otvorila je Olga Pregl, organizator događaja i direktorica VEDOME – Zavoda za razvoj znanja i preduzetništva iz Slovenije. Ona je prisutne upoznala sa planiranom agendom za narednih deset dana i poželjela uspješan rad. Nakon toga dobrodošlicu učesnicama poželjele su i prof. dr Mirjana Ivanuša i mr Irena Rezec koje će narednih dana raditi sa njima kroz različite radionice.

Tokom prve sesije učenice su radile vježbu „Business Speed Dating“ gdje su imale 30 sekundi da se prezentuju na najbolji način, te da predstave svoje lične i profesionalne ciljeve. Takođe, tokom jučerašnje radionice one su započele učenje o Canvas biznis modelu, kao preduzetničkom i upravljačkom alatu koji omogućava da se poslovni model dizajnira, razvije, opiše, unaprijedi i testira. Nakon toga, gospođa Rezec je objašnjavala koje je korake potrebno preduzeti prije same realizacije biznis ideje, ističući pritom značaj marketinga, timskog rada i povezanosti sa potencijalnim partnerima, kako u regionu tako i u inostranstvu.

Danas će učenice posjetiti kompaniju Mikro+Polo, firmu koja je jedan od najvećih slovenačkih dobavljača laboratorijskog pribora, hemikalija i dijagnostike, i koja je svoje poslovanje proširila i na Bosnu i Hercegovinu.

Povezani članci

Prijave za nezaboravno iskustvo na CBCC 2024: Digital Nomads Edition su otvorene   S ponosom objavljujemo otvarenje prijava za Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition, koja će se održati od 9. do 11. oktobra 2024. godine u Mostaru. CBCC...