Ljetnja škola “Kako postati uspješna preduzetnica u Evropi” – Peti dan

15.07.2018

Peti dan ljetnje škole “Kako postati uspješna preduzetnica u Evropi” učesnice su započele posjetom kompaniji D2 gdje ih je ugostio gospodin Saša Marković, vlasnik firme.

Riječ je o porodičnoj firmi koja se bavi ugostiteljstvom, a gospodin Marković je učenicama približio kako je izgledao njihov razvojni put od kada je započeo posao zajedno sa suprugom, do danas kada imaju dva ugostiteljska objekta u Mariboru i 30 zaposlenih. Prenoseći duh Sarajeva u Maribor, po njegovim riječima, oni su postali poznati po svojoj originalnosti, kako hranom koju nude tako i atmosferom koja vlada u restoranu. Takođe, on je sa učesnicama podijelio svoje iskustvo u vođenju privatnog biznisa, te objasnio da se u tom poslu mora dati svoj maksimum, ali i da se svakom u životu pruži šansa koju je potrebno iskoristiti.

Nakon toga učenice su posjetile botaničku baštu, gdje su imale priliku da vide preko 1500 biljnih vrsta, među kojima i drvo sekvoje staro 150 godina. Poslije toga je uslijedilo druženje u prirodi.

Povezani članci

Prijave za nezaboravno iskustvo na CBCC 2024: Digital Nomads Edition su otvorene   S ponosom objavljujemo otvarenje prijava za Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition, koja će se održati od 9. do 11. oktobra 2024. godine u Mostaru. CBCC...