Ljetnja škola “Kako postati uspješna preduzetnica u Evropi” – Treći dan

13.07.2018

Učesnice ljetnje škole “Kako postati uspješna preduzetnica u Evropi” juče su obišle firmu Mikro+Polo, jednu od vodećih slovenačkih firmi koja se bavi proizvodnjom i distribucijom hemikalija, opreme, aparata i namještaja za laboratorije. Učesnice je dočekala predstavnica sektora marketinga, komunikacija i razvoja kadrova, gospođa Mirjana Mladič. Ona je prisutnima predstavila kompaniju od njihovog nastanka do danas, osvrćući se na aktivnosti koje su doprinijele njihovom razvoju, te objasnila njihovu politiku poslovanja.

U drugom dijelu dana učesnice su prisustvovale interaktivnoj radionici koju je vodila prof. dr Mirjana Ivanuša o razvoju Canvas Business modela. Učesnice su se podijelile u 8 grupa, pri čemu je svaka grupa imala zadatak da osmisli biznis plan. Tokom izlaganja biznis plana, svaka grupa je trebalo da predstavi tip kompanije, lokaciju, naziv i primarnu djelatnost (pružanje usluga ili proizvoda). Nakon toga, učesnice su razmatrale i učile na koji način da mapiraju ključne partnere, dok je u trećem dijelu radionice tema bila razmatranje segmenata potencijalnih kupaca.

Danas će učenice nastaviti sa radom na Canvas Business modelu, a u drugom dijelu dana ih čeka obilazak internacionalne poslovne škole Akademija gdje će se održati prezentacija o ženskom preduzetništvu od strane gospođe Vide Perko.

Povezani članci

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Želite li posao u oblasti inženjeringa i proizvodnje? Imamo sjajnu priliku za vas! IPC Tehnopolis organizuje obuku iz oblasti CAD/CAM softvera i CNC mašina, za nezaposlena lica sa teritorije Crne Gore, bez obzira na predznanje iz ove oblasti. Imajući u vidu značaj ove...

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

U okviru Programa edukacija IPC Tehnopolis za 2024. godinu uspješno je organizovana i sprovedena obuka „Akademija prodaje“. Obuka je obuhvatila osnovne teme prodaje, a polaznici su bili izuzetno zadovoljni stečenim znanjima i podijeljenim iskustvom od strane...