Minuta Consulting: Održana radionica o ličnom brendiranju u procesu traženja posla

30.01.2018

SONY DSC

Radionica na temu “Self branding  i njegova primjena u procesu traženja posla”, u organizaciji našeg stanara – Agencije za regrutaciju i karijerno savjetovanje “Minuta Consulting” održana je danas u Tehnopolisu.

Izvršna direktorica Agencije, Bojana Perović, upoznala je prisutne sa osnovama jednog brenda, kao i značaju takozvanog ličnog brendiranja (self branding) koje je sve više uzelo maha u poslednjih nekoliko godina. Učesnici radionice imali su priliku da nauče šta je to elevator pitch, kao i koje su to osobine dobrih i održivih brendova, karakteristike uspješnog upravljanja društvenim mrežama i neke od značajnijih Facebook i Instagram “influensera” koji mogu poslužiti kao dobar primjer vođenja ovih mreža.

SONY DSC

U drugom dijelu radionice, učesnici su se detaljnije upoznali sa pripremom za intervju za posao. Osim ponašanja na samom intervjuu, oni su mogli da nauče više i o tome kako da se adekvatno pripreme za konkretan razgovor koristeći metodu SWOT analize na svom primjeru, kako da razmišljaju o svojim prednostima i načinima na koje mogu da ih iskoriste na poslu, zatim o značaju govora tijela, načinu oblačenja, pa sve do sumiranja ključnih stavki razgovora i postavljanja pitanja poslodavcu.

SONY DSC

 

Kao značajna preporuka budućim kandidatima za posao, preporučeno je da nakon intervjua poslodavcu pošalju i obavezan follow up kojim se zahvaljuju na izdvojenom vremenu, ukazujući na posebne segmente razgovora koji su na njih ostavili poseban utisak.

Agencija za regrutaciju i karijerno savjetovanje “Minuta Consulting” u svoj fokus stavlja kandidate i njihovo iskustvo prilikom traženja posla. Trudeći se da čitav proces učini zabavnim, prijatnim i produktivnim, Agencija koristi disruptivnu metodu u procesu karijernog savjetovanja i pripreme za zaposlenje. Osim našeg podneblja, Agencija posjeduje konekcije sa prestižnim kompanijama na Bliskom Istoku, u Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Malti, Mađarskoj i Holandiji, zahvaljujući čemu mladima može ponuditi i mogućnost sticanja internacionalnog iskustva.

Povezani članci

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Želite li posao u oblasti inženjeringa i proizvodnje? Imamo sjajnu priliku za vas! IPC Tehnopolis organizuje obuku iz oblasti CAD/CAM softvera i CNC mašina, za nezaposlena lica sa teritorije Crne Gore, bez obzira na predznanje iz ove oblasti. Imajući u vidu značaj ove...

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

U okviru Programa edukacija IPC Tehnopolis za 2024. godinu uspješno je organizovana i sprovedena obuka „Akademija prodaje“. Obuka je obuhvatila osnovne teme prodaje, a polaznici su bili izuzetno zadovoljni stečenim znanjima i podijeljenim iskustvom od strane...