Mladi Nikšića u Tehnopolisu!

08.12.2016

Mladi Nikšića juče i danas u Tehnopolisu, u okviru radionice “Moj grad – grad mladih”, imaju priliku da na kreativan način izraze svoj stav prema preprekama i problemima u lokalnoj zajednici.

Oni će u toku ove dvodnevne radionice uz stručnu podršku, raditi na kreiranju detaljnog predloga za određeni sadržaj i prostor, koji bi bio namijenjen mladima. Kako je kazao Božina Stešević, saradnik za pitanja mladih iz Agencije za lokalnu demokratiju Nikšić, današnja aktivnost je nastavak prošlogodišnje radionice sa istim nazivom, a za ovu svrhu koristiće prethodno kreiranu Mapu mladih Nikšića, na kojoj su mapirane tačke i prostori, kao i predlozi mogućih sadržaja koji bi bili namijenjen mladima. Suština radionice je, prema njegovim riječima, stvoriti atmosferu da se mladi okupe i prostor da iskažu svoje potrebe i interesovanja za sadržaj grada, kao jedan vid komunikacije sa lokalnom upravom.

Navedena aktivnost je dio projekta ”Regionalna platforma za učešće i dijalog mladih Balkana”, koji je finansiran od strane Evropske komisije kroz program Civil Society Facility, Operating grants IPA CSO Associations, Support to regional thematic associations.

Ovaj regionalni projekat okuplja Agencije za lokalnu demokratiju sa prostora Zapadnog Balkana i njihove gradove domaćine, te tako teži da se, kroz saradnju lokalnih vlasti i nevladinih organizacija, uz aktivno učešće mladih, poboljšaju uslovi za njihovu participaciju.

Povezani članci

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Želite li posao u oblasti inženjeringa i proizvodnje? Imamo sjajnu priliku za vas! IPC Tehnopolis organizuje obuku iz oblasti CAD/CAM softvera i CNC mašina, za nezaposlena lica sa teritorije Crne Gore, bez obzira na predznanje iz ove oblasti. Imajući u vidu značaj ove...

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

U okviru Programa edukacija IPC Tehnopolis za 2024. godinu uspješno je organizovana i sprovedena obuka „Akademija prodaje“. Obuka je obuhvatila osnovne teme prodaje, a polaznici su bili izuzetno zadovoljni stečenim znanjima i podijeljenim iskustvom od strane...