Montenegro Pitching Competition: Predstavljanje sedam crnogorskih inovativnih start-upa javnosti i globalnom tržištu

16.09.2020

Montenegro Pitching Competition – završni događaj prvog predakceleracijskog programa u Crnoj Gori – BoostMeUp, biće održan 22. septembra u kompleksu Luštica Bay, hotel The Chedi, sa početkom u 18h.

Ovim događajem obilježićemo kraj višemjesečnog programa kroz koji su projektni partneri, IPC Tehnopolis, Naučno-tehnološki park Crne Gore i kompanija Amplitudo, pod pokroviteljstvom Ministarstva nauke Crne Gore, pružili podršku za uspješan razvoj sedam inovativnih ideja, a koje su sada spremne za izlazak na nacionalno, regionalno, evropsko i globalno tržište.

Razvojni timovi i kreativni pojedinci koji su učestvovali u programu, tokom prethodnih mjeseci imali su jedinstvenu priliku za pokretenje i izgradnju svoje inovativne biznis ideje uz podršku nacionalnih, regionalnih i evropskih mentora. Osim znanja koje su im prenijeli, timovi su imali i finansijsku pomoć u iznosu od po 4.500 eura, kao i mogućnost korišćenja svih kapaciteta  Tehnopolisa, Amplituda i Naučno-tehnološkog parka.

Svoje ideje, razvijane u oblastima energetike, turizma, poljoprivrede, ekologije, ICT-ja, usmjerili su u pravcu digitalizacije društva u strateški ključnim oblastima definisanim S3 strategijom pametne specijalizacije Crne Gore, sa ciljem jačanja konkurentnosti crnogorske ekonomije.

Nakon brojnih radionica, sedam timova: Orhis, Flourish, Partour, Amaturn, Solar Villager, Sun Bun i Seljak.me predstaviće svoju ideju i prototipe na Montenegro Pitching Competition-u potencijalnim investitorima, biznis anđelima, uspješnim preduzetnicima i javnosti iz zemlje i regiona i samim tim svoju startap ideju lansirati u poslovnu orbitu.

Odluku o najboljim idejama donijeće stručni žiri u sastavu: Sanja Damjanović (Ministarstvo nauke Crne Gore); Vanja Zorić Šundić (IPC Tehnopolis); Velibor Bošković (Naučno-tehnološki park Crne Gore); Nebojša Niković (Amplitudo DOO); Dušan Banović (Crnogorski Telekom); Tarik Zaimović (Bild studio) i Blažo Crvenica (startup Uhura Solutions), dok je Crnogorski Telekom obezbijedio finansijsku podršku za tri najbolje ocijenjene ideje.

Vidimo se na Montenegro Pitching Competition-u!

Povezani članci

U Ljubljani održan radni sastanak projekta RTIT >>

U Ljubljani održan radni sastanak projekta RTIT >>

Dvodnevni radni sastanak projekta "Knowhow Communities for Accelerating RTI Transfer in the Danube Region" (RTIT>>) uspješno je održan u Ljubljani. Ovaj sastanak je bio i prva prilika da se projektni partneri sretnu uživo i zajedno rade na definisanju koraka za...

Innovation Minds pobjednik Startup kampa za mlade

Innovation Minds pobjednik Startup kampa za mlade

Današnjim Demo danom završen je sedmodnevni Startup kamp za mlade koji je bio prilika da 5 timova srednjoškolaca iz Nikšića i Pljevalja, prezentuju svoje inovativne ideje koje su razvijali tokom trajanja kampa. Prema mišljenju stručnog žirija najbolju ideju je...

U Tehnopolisu počeo Startup kamp za mlade

U Tehnopolisu počeo Startup kamp za mlade

U prostorijama IPC Tehnopolisa je započeo Startup kamp za mlade, koji će trajati do 28. novembra. Ova jedinstvena prilika okuplja 25 talentovanih srednjoškolaca iz Nikšića i Pljevalja, koji će kroz interaktivni program obuke, predavanja, prezentacije i radionice imati...