Mostar: Održan sastanak povodom pripreme projektnog prijedloga za predstojeći poziv Interreg IPA CBC Cro-BiH-Mne

14.03.2018

Izvršni direktor IPC Tehnopolis, Ratko Bataković, trenutno je na sastanku sa partnerima iz regiona u Tehnološkom Parku INTERA povodom pripreme projektnog prijedloga za predstojeći poziv Interreg IPA CBC Cro-BiH-Mne.

Osim izvršnog direktora Tehnopolisa, sastanku prisustvuju Mladen Kostić, tehnički direktor u TP INTERA, Meliha Gekić Lerić, voditeljka Poslovnog inkubatora u INTERI, dr Milenko Obad i dr Adisa Vučina, profesori sa Fakulteta za mašinstvo i računarstvo u Mostaru, te Goran Pavlov, direktor IRI CENTRA i Inovacijskog klastera iz Kaštele, Hrvatska.

Program Interreg IPA prekogranične saradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020 je trilateralni program koji je predviđen za implementaciju tokom finansijskog perioda 2014-2020.

Opšti cilj ovog programa prekogranične saradnje je jačanje socijalnog, ekonomskog i teritorijalnog razvoja prekograničnog područja kroz implementaciju zajedničkih projekata i aktivnosti koje treba podržati u okviru četiri prioritetne ose: unapređenje kvaliteta usluga u sektoru zdravstva i socijalne zaštite, zaštita životne sredine i biodiverziteta, poboljšanje sprečavanja rizika i promovisanje održive energije i energetske efikasnosti, doprinos razvoju turizma i očuvanju kulturnog i prirodnog nasleđa i unapređenje konkurentnosti i razvoj poslovnog okruženja u programskoj oblasti.

Povezani članci

Prijave za nezaboravno iskustvo na CBCC 2024: Digital Nomads Edition su otvorene   S ponosom objavljujemo otvarenje prijava za Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition, koja će se održati od 9. do 11. oktobra 2024. godine u Mostaru. CBCC...