Mostar: Predstavnici Tehnopolisa na prvoj radionici u okviru projekta za podršku mladim preduzetnicama

26.03.2018

Prva radionica u okviru projekta „Podrška mladim ženama iz CG i BiH u preduzetništvu, zapošljavanju i liderstvu u oblasti informacionih tehnologija“ na kom je Tehnopolis partner održana je danas u Intera Tehnološkom Parku u Mostaru.

Današnji dan je obilježila interaktivna panel diskusija tokom koje su panelistkinje, uspješne žene iz svijeta preduzetništva i IT i javnog sektora svim prisutnim djevojkama prenijele svoja iskustva i znanja. Ispred Tehnopolisa panelu su prisustvovali menadžer za upravljanje projektima i razvoj preduzetništva, Aleksandar Janičić, asistentkinja na projektnim aktivnostima Miljana Peković i menadžer za upravljanje programskim aktivnostima i razvoj preduzetništva Đorđije Brkuljan. Pored predstavnika Tehnopolisa, panelu su prisustvovale buduće preduzetnice iz Banjaluke i Mostara i 10 srednjoškolki iz Nikšića koje su odabrane za učešće u realizaciji projektnih aktivnosti.

U drugom dijelu radionice održani su tzv. “speed dating” susreti gdje su učesnice imale priliku da porazgovaraju sa svakom panelistkinjom pojedinačno i na taj način razmijene iskustva i ideje.

Ranije danas održan je i drugi sastanak projektnog tima, gdje su projektni partneri razgovarali o aktivnostima koje su do sada sprovedene, kao i o radionicama i studijskim posjetama koje slijede, te ostalim aktivnostima koje će biti realizovane u narednom periodu.

Pored radionica u Mostaru, Budvi i Nikšiću, planirane su  i dvije studijske posjete primjerima najbolje prakse u Sloveniji i Bugarskoj, kao i učešće na većem broju događaja iz oblasti ICT-a.

Projekat „Podrška mladim ženama iz CG i BiH u preduzetništvu, zapošljavanju i liderstvu u oblasti informacionih tehnologija“ sprovodi se u sklopu programa Erasmus + i finansiran je sredstvima Evropske unije.

Povezani članci

Innovation Minds pobjednik Startup kampa za mlade

Innovation Minds pobjednik Startup kampa za mlade

Današnjim Demo danom završen je sedmodnevni Startup kamp za mlade koji je bio prilika da 5 timova srednjoškolaca iz Nikšića i Pljevalja, prezentuju svoje inovativne ideje koje su razvijali tokom trajanja kampa. Prema mišljenju stručnog žirija najbolju ideju je...

U Tehnopolisu počeo Startup kamp za mlade

U Tehnopolisu počeo Startup kamp za mlade

U prostorijama IPC Tehnopolisa je započeo Startup kamp za mlade, koji će trajati do 28. novembra. Ova jedinstvena prilika okuplja 25 talentovanih srednjoškolaca iz Nikšića i Pljevalja, koji će kroz interaktivni program obuke, predavanja, prezentacije i radionice imati...

Otpočela faza Ideacije RISE projekta

Otpočela faza Ideacije RISE projekta

Juče održanim MeetUp-om na temu potencijala za razvoj društvenog preduzetništva započela je faza Ideacije RISE (Regionalni inkubator za društveno preduzetništvo) projekta. Ovaj događaj je po prvi put okupio četvtu generaciju RISE timova, u cilju dodatne motivacije za...