Mostar: Predstavnici Tehnopolisa na prvoj radionici u okviru projekta za podršku mladim preduzetnicama

26.03.2018

Prva radionica u okviru projekta „Podrška mladim ženama iz CG i BiH u preduzetništvu, zapošljavanju i liderstvu u oblasti informacionih tehnologija“ na kom je Tehnopolis partner održana je danas u Intera Tehnološkom Parku u Mostaru.

Današnji dan je obilježila interaktivna panel diskusija tokom koje su panelistkinje, uspješne žene iz svijeta preduzetništva i IT i javnog sektora svim prisutnim djevojkama prenijele svoja iskustva i znanja. Ispred Tehnopolisa panelu su prisustvovali menadžer za upravljanje projektima i razvoj preduzetništva, Aleksandar Janičić, asistentkinja na projektnim aktivnostima Miljana Peković i menadžer za upravljanje programskim aktivnostima i razvoj preduzetništva Đorđije Brkuljan. Pored predstavnika Tehnopolisa, panelu su prisustvovale buduće preduzetnice iz Banjaluke i Mostara i 10 srednjoškolki iz Nikšića koje su odabrane za učešće u realizaciji projektnih aktivnosti.

U drugom dijelu radionice održani su tzv. “speed dating” susreti gdje su učesnice imale priliku da porazgovaraju sa svakom panelistkinjom pojedinačno i na taj način razmijene iskustva i ideje.

Ranije danas održan je i drugi sastanak projektnog tima, gdje su projektni partneri razgovarali o aktivnostima koje su do sada sprovedene, kao i o radionicama i studijskim posjetama koje slijede, te ostalim aktivnostima koje će biti realizovane u narednom periodu.

Pored radionica u Mostaru, Budvi i Nikšiću, planirane su  i dvije studijske posjete primjerima najbolje prakse u Sloveniji i Bugarskoj, kao i učešće na većem broju događaja iz oblasti ICT-a.

Projekat „Podrška mladim ženama iz CG i BiH u preduzetništvu, zapošljavanju i liderstvu u oblasti informacionih tehnologija“ sprovodi se u sklopu programa Erasmus + i finansiran je sredstvima Evropske unije.

Povezani članci

Prijave za nezaboravno iskustvo na CBCC 2024: Digital Nomads Edition su otvorene   S ponosom objavljujemo otvarenje prijava za Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition, koja će se održati od 9. do 11. oktobra 2024. godine u Mostaru. CBCC...