Na Erasmus+ info danu predstavljen projekat VIRAL

19.11.2019

Nacionalna Erasmus+ kancelarija u Crnoj Gori organizovala je info dan u Rektoratu Univerziteta Crne Gore u cilju informisanja javnosti o rezultatima koje je naša država ostvarila učešćem u najvećem programu Evropske unije u oblasti obrazovanja.

Informativni dan poslužio je kao prilika da se zainteresovanima prezentuju rezultati učešća u ključnoj akciji 1 “Međunarodna kreditna mobilnost” i ključnoj akciji 2 “Izgradnja kapaciteta u oblasti visokog obrazovanja”, kao i o rezultatima koje je Crna Gora ostvarila učešćem u aktivnostima Jean Monnet, izgradnje kapaciteta u oblasti mladih i drugim.

Izvor: Univerzitet Crne Gore

Na početku su se prisutnima obratili Mubera Kurpejović, generalna direktorica Direktorata za visoko obrazovanje, Danilo Nikolić, rektor Univerziteta Crne Gore, Aivo Orav, šef Delegacije Evropske unije i Vanja Drljević, šefica Nacionalne kancelarije Erasmus+ programa.

Ispred IPC Tehnopolis događaju je prisustvovao Đorđije Brkuljan, menadžer za upravljanje programskim aktivnostima i razvoj preduzetništva, koji je predstavio projekat “Vitalising ICT relevance in agricultural learning (VIRAL)”, čiji je cilj podrška saradnji univerziteta i biznisa kroz ubrzavanje upotrebe ICT-a širom agro-zajednica zapadnog Balkana, a na kojem je Tehnopolis jedan od partnera.

Đorđije je prezentovao glavne ciljeve projekta, a to su povećavanje kapaciteta visokoškolskih ustanova za primjenu i generisanje ICT-a u AET-u i praksi, poboljšanje efikasnosti i zapošljivosti diplomiranih studenata poljoprivredih fakulteta, kao i pojačavanje akademsko-poslovne saradnje kroz regionalnu platformu za održivost, umrežavanje i razmjenu unutar poljoprivrednih i tehnoloških zajednica.

Projekat će trajati do septembra 2022. godine a partneri na projektu su: Univerzitet  Banja Luka (UNIBL), Univerzitet Džemal Bijedić Mostar (UNMO), Sveučilište Mostar (SUMO), Univerzitet u Tuzli/Elektrotehnički fakultet (UTZ), Univerzitet Bijeljina (BIU), Univerzitet Donja Gorica (UDG), Univerzitet Waigeningen (WU), Univerzitet Maribor (UM), Univerzitet Bucharest (UB), Agro-voće (AV), Jaffa-komerc (JK), Plantaže 13. jul (PCG), Western Balkans Institute (WE), Tehnopolis Nikšić (THE), Inovacioni centar Banja Luka (ICBL), INTERA Mostar (INT) i MANT Podgorica (MANT).

Osim ovog, IPC Tehnopolis je partner na još jednom projektu koji se finansira kroz Erasmus+ program – “Sustainable development of BLUE economies through higher education and innovation in Western Balkan Countries“ (BLUEWBC), a koji je danas takođe predstavljen od strane predstavnice Pomorskog fakulteta.

Tokom info dana je predstavljen i novi konkurs Erasmus+ programa i rokovi za podnošenje prijava za ključne akcije u oblasti visokog obrazovanja.

Povezani članci

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Želite li posao u oblasti inženjeringa i proizvodnje? Imamo sjajnu priliku za vas! IPC Tehnopolis organizuje obuku iz oblasti CAD/CAM softvera i CNC mašina, za nezaposlena lica sa teritorije Crne Gore, bez obzira na predznanje iz ove oblasti. Imajući u vidu značaj ove...

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

U okviru Programa edukacija IPC Tehnopolis za 2024. godinu uspješno je organizovana i sprovedena obuka „Akademija prodaje“. Obuka je obuhvatila osnovne teme prodaje, a polaznici su bili izuzetno zadovoljni stečenim znanjima i podijeljenim iskustvom od strane...