Najava: Gaming dani u Tehnopolisu

01.02.2018

E-sports Savez Crne Gore u saradnji sa IPC Tehnopolis, LTO Nikšić i igraonicama Gaming House i PC Gamer  organizuje drugi Gaming Days u Inovaciono preduzetničkom centru Tehnopolis 24. i 25. februara.

U toku dvodnevnog događaja koji će se održavati u periodu od 10 do 21 čas planirano je takmičenje u velikom broju video igrica, kao i mini IT sajam.

Igrice koje će se igrati su Dota 2, League of Legends, Counter Strike GO, Fifa18, PES18 i Clash Royale, dok će u sklopu sajma biti izložena tehnologija iz IT i gejming svijeta: računari, računarska periferija, konzole, igrice, video nadzori, ozvučenja…

Takmičenje će okupiti 12 ekipa, i to: Selected, Gejming Haus, Road to 3k i Who Is Next, koji će se takmičiti u Doti 2, zatim League of Legends ekipe AllStar Montenegro, Kumovi, Bobovi Cegeri i Obelix Gaming, kao i Enka, Game Zone, NetMont Gaming i Perspektiva, koji će igrati Counter Strike GO. Najmlađi dio ekipe takmičiće se u mobilnoj igrici Clash Royale.

Takmičenje u PC igricama igraće se na 20 profesionalnih računara, a za potrebe turnira  Fifa18 i PES18 biće obezbijeđeno 8 televizora i konzola PlayStation 4.

Na kraju svakog dana previđeno je uručenje nagrada, koje podrazumijevaju: GoPro ACME, konzolu Play Station 4, mobilni telefon ili tablet, Bluetooth slušalice i računarsku opremu.

Kako najavljuju iz organizacije, očekuje se između 350 i 500 učesnika, kao i veliki broj zainteresovanih posjetilaca. Pored lokalnih i nacionalnih medija, događaj će uživo pratiti i popularni crnogorski Youtube-er sa preko 300.000 pratilaca, Adnan Husović, poznatiji kao Adnanbro. Osim toga, takmičenje će se emitovati i na twitch kanalima organizatora, i to na: https://www.twitch.tv/netmont, https://www.twitch.tv/tzgsplicho  i https://www.twitch.tv/esscg.

Sponzori ovogodišnjeg takmičenja su Telekom, Aula, Acme (Stratus) i Lokalna turistička organizacija Nikšić.

Više informacija o događaju, kao i o pravilima učešća možete vidjeti na Facebook stranici E-sports Saveza Crne Gore.

Povezani članci

Prijave za nezaboravno iskustvo na CBCC 2024: Digital Nomads Edition su otvorene   S ponosom objavljujemo otvarenje prijava za Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition, koja će se održati od 9. do 11. oktobra 2024. godine u Mostaru. CBCC...