Najava: Info dan za klastere sjutra u Tehnopolisu

17.05.2018

Ministarstvo ekonomije će sjutra, 18. maja organizovati drugi Info dan za Program razvoja klastera, koji će biti održan u multimedijalnoj sali Inovaciono preduzetničkog centra Tehnopolis u Nikšiću sa početkom u 14:00 sati.

U skladu sa Javnim pozivom za učešće u Programu podsticanja razvoja klastera u Crnoj Gori 2017-2020 za 2018. godinu, Info dan će biti organizovan kako bi predstavnici klastera zainteresovani da apliciraju za sredstva Programa mogli da dobiju sve informacije i pojašnjenja u vezi sa procesom apliciranja, popunjavanja dokumentacije i dodjele sredstava.

Uvodno izlaganje na drugom info danu će imati generalni direktor Direktorata za investicije, razvoj malih i srednjih preduzeća i upravljanje EU fondovima Radosav Babić, a prezentaciju sa tehničkim detaljima Programa predstaviće predstavnici Ministarstva ekonomije i konsultant angažovan od strane UNDP-ja u cilju podrške klasterima Milica Daković.

Javni poziv za učešće u Programu podsticanja razvoja klastera u Crnoj Gori za period 2017-2020 godina, za 2018. godinu raspisan je 10. maja i trajaće do 11. juna, a raspoloživa sredstva za ovu godinu su 150.000 eura.

U okviru javnog poziva Ministarstvo ekonomije odobrava finansijsku pomoć do 50% ukupnih opravdanih troškova, odnosno do 65% za klastere iz manje razvijenih jedinica lokalne samouprave, i to u iznosu najviše do 15.000 eura po jednom projektu.

Povezani članci

U Ljubljani održan radni sastanak projekta RTIT >>

U Ljubljani održan radni sastanak projekta RTIT >>

Dvodnevni radni sastanak projekta "Knowhow Communities for Accelerating RTI Transfer in the Danube Region" (RTIT>>) uspješno je održan u Ljubljani. Ovaj sastanak je bio i prva prilika da se projektni partneri sretnu uživo i zajedno rade na definisanju koraka za...

Innovation Minds pobjednik Startup kampa za mlade

Innovation Minds pobjednik Startup kampa za mlade

Današnjim Demo danom završen je sedmodnevni Startup kamp za mlade koji je bio prilika da 5 timova srednjoškolaca iz Nikšića i Pljevalja, prezentuju svoje inovativne ideje koje su razvijali tokom trajanja kampa. Prema mišljenju stručnog žirija najbolju ideju je...

U Tehnopolisu počeo Startup kamp za mlade

U Tehnopolisu počeo Startup kamp za mlade

U prostorijama IPC Tehnopolisa je započeo Startup kamp za mlade, koji će trajati do 28. novembra. Ova jedinstvena prilika okuplja 25 talentovanih srednjoškolaca iz Nikšića i Pljevalja, koji će kroz interaktivni program obuke, predavanja, prezentacije i radionice imati...