Najava: Nacionalna konferencija o poljoprivredi i ruralnom razvoju

08.12.2017

Prva nacionalna Konferencija o poljoprivredi i ruralnom razvoju, u organizaciji Mreže za ruralni razvoj Crne Gore, održaće se u ponedjeljak, 11.12. i utorak, 12.12. u Inovaciono preduzetničkom centru Tehnopolis sa početkom u 9 časova.

Konferencija će poslužiti kao osnova za prenošenje, primjenu i sprovođenje strateških opredjeljenja Crne Gore u oblasti poljoprivrede i održivog ruralnog razvoja, kao i platforma za saradnju svih relevantnih aktera na putu razvoja poljoprivrede i ruralnih područja u kontekstu opšteg opredjeljenja Crne Gore ka procesu pridruživanja EU.

Teme konferencije će biti: nacionalne politike u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja, nacionalne i lokalne mjere podrške, politike ruralnog razvoja na Zapadnom Balkanu, LEADER pristup i njegova primjena u lokalnim zajednicama, povezanost poljoprivrede i turizma i buduća uloga Mreže za ruralni razvoj u Crnoj Gori. U okviru konferencije biće održano više okruglih stolova i radionica na aktuelne teme iz oblasti održivog ruralnog razvoja.

Događaj će okupiti 90 učesnika iz sedam zemalja regiona: Crna Gora, Srbija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Kosovo, Hrvatska i Albanija.

U okviru konferencije će biti održano i Agro veče koje će poslužiti kao platforma za umrežavanje javnog, privatnog i civilnog sektora u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja i u okviru kog će biti dodijeljene nacionalne nagrade istaknutim pojedincima na nacionalnom i lokalnom nivou za doprinos razvoju poljoprivrede i ruralnom razvoju.

Povezani članci

Innovation Minds pobjednik Startup kampa za mlade

Innovation Minds pobjednik Startup kampa za mlade

Današnjim Demo danom završen je sedmodnevni Startup kamp za mlade koji je bio prilika da 5 timova srednjoškolaca iz Nikšića i Pljevalja, prezentuju svoje inovativne ideje koje su razvijali tokom trajanja kampa. Prema mišljenju stručnog žirija najbolju ideju je...

U Tehnopolisu počeo Startup kamp za mlade

U Tehnopolisu počeo Startup kamp za mlade

U prostorijama IPC Tehnopolisa je započeo Startup kamp za mlade, koji će trajati do 28. novembra. Ova jedinstvena prilika okuplja 25 talentovanih srednjoškolaca iz Nikšića i Pljevalja, koji će kroz interaktivni program obuke, predavanja, prezentacije i radionice imati...

Otpočela faza Ideacije RISE projekta

Otpočela faza Ideacije RISE projekta

Juče održanim MeetUp-om na temu potencijala za razvoj društvenog preduzetništva započela je faza Ideacije RISE (Regionalni inkubator za društveno preduzetništvo) projekta. Ovaj događaj je po prvi put okupio četvtu generaciju RISE timova, u cilju dodatne motivacije za...