NAJAVA: Radionica “Bacimo svjetlost na fiziku”

11.05.2017

U subotu, 13. maja počinje dvodnevna radionica pod nazivom “Bacimo svjetlost na fiziku” koju organizuje IPC Tehnopolis. Održaće se u multimedijalnoj sali sa početkom u 11 časova. Radionica će biti podijeljena na tri tematske cjeline, i to: “Zašto fizika?”, koju će učenicima približiti Olga Đukić, “Astrofizika za početnike”, koju će voditi Milena Đukić, i “Kap vode u Petnici”, Maja Stošić.

Nakon zanimljivih predavanja uslijediće ogledi iz fizike.

Događaj je zamišljen kao predstavljanje primjera iz regiona, budući da su se upravo radionice, predavanja i festivali nauke pokazali kao najbolji način za promociju ove oblasti učenicima.

S obzirom na temu, ciljna grupa ovih radionica su stariji osnovci i srednjoškolci, kao i njihovi profesori. Predavanja i radionice nijesu zahtjevne, zanimljive su i ne traže posebno predznanje iz fizike.

Radionice će se održati kroz Power Point prezentacije, a u sklopu mini festivala nauke će se pokazivati razni ogledi iz fizike.

Povezani članci

Prijave za nezaboravno iskustvo na CBCC 2024: Digital Nomads Edition su otvorene   S ponosom objavljujemo otvarenje prijava za Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition, koja će se održati od 9. do 11. oktobra 2024. godine u Mostaru. CBCC...