Napravljan značajan korak u saradnji IPC Tehnopolis sa Univerzitetom Crne Gore

30.11.2021

VD izvršnog direktora IPC Tehnopolis, Đorđije Malović, sa saradnicima imao je zadovoljstvo da danas ugosti rektora Univerziteta Crne Gore, prof. dr Vladimira Božovića, prorektore, dekane fakulteta i saradnike.

Priliku da se upoznaju sa Tehnopolisovim radom, infrastrukturnim kapacitetima i aktivnostima imali su:

  • Predsjednica Upravnog odbora Rektorata, dr Rajka Glušica,
  • Prorektorka za nauku i istraživanje, dr Irena Orović,
  • Prorektor za nastavu, dr Veselin Mićanović,
  • Prorektorka za internacionalizaciju, dr Sanja Peković,
  • Dekan Elektrotehničkog fakulteta, dr Enis Kočan,
  • Dekanica Metalurško-tehnološkog fakulteta, dr Veselinka Grudić,
  • Dekan Mašinskog fakulteta, dr Igor Vušanović,
  • Dekanica Biotehničkog fakulteta, dr Božidarka Marković,
  • Dekan Prirodno-matematičkog fakulteta, dr Predrag Miranović i
  • Saradnik u nastavi na Prirodno-matematičkom fakultetu, Stevan Đurđević.

Na samom početku posjete oni su obišli i upoznali se sa radom Biotehnološke laboratorije – BioLab Tehnopolis, Laboratorije za industrijski dizajn – TechLab Tehnopolis, Data centra, ali i preostalim dijelom IPC Tehnopolis.

Nakon obilaska upriličen je i zvanični sastanak, na kojem su istaknute mogućnosti dalje saradnje sa akademskim institucijama u Crnoj Gori.

Saradnja sa akademskom zajednicom predstavlja posebno važan segment u ukupnom radu i razvoju usluga i aktivnosti podrške IPC Tehnopolis, pa je ova posjeta od izuzetnog značaja za širenje partnerske mreže i pokretanje novih inicijativa.

Rektor Univerziteta Crne Gore, gospodin Božović, naveo je da je impresioniran Tehnopolisovim kapacitetima i dosadašnjim rezultatima, ali i da se nada da će se saradnja u narednom periodu dodatno intezivirati kroz zajedničke projekte imajući u vidu značaj i kapacitete IPC Tehnopolis za razvoj akademske zajednice.

VD izvšnog direktora, gospodin Malović je potvrdio značaj inicijative i ovakve saradnje, te istakao da će u bliskoj budućnosti sigurno biti više novih zajedničkih aktivnosti, kako sa Univerzitetom tako i sa fakultetima pojedinačno.

Povezani članci

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Želite li posao u oblasti inženjeringa i proizvodnje? Imamo sjajnu priliku za vas! IPC Tehnopolis organizuje obuku iz oblasti CAD/CAM softvera i CNC mašina, za nezaposlena lica sa teritorije Crne Gore, bez obzira na predznanje iz ove oblasti. Imajući u vidu značaj ove...

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

U okviru Programa edukacija IPC Tehnopolis za 2024. godinu uspješno je organizovana i sprovedena obuka „Akademija prodaje“. Obuka je obuhvatila osnovne teme prodaje, a polaznici su bili izuzetno zadovoljni stečenim znanjima i podijeljenim iskustvom od strane...