Novi projekat IPC Tehnopolis – CapTTict

06.03.2024

Na dan 1. januara 2024. godine započela je implementacija novog projekta “Povećanje kapaciteta za transfer tehnologije, izgradnju kompanija i inovacije u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija” (CapTTict), na kome je IPC Tehnopolis jedan od partnera.

Projekat će podržavati transfer tehnologije i znanja u devet zemalja – Češkoj, Njemačkoj, Slovačkoj, Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Rumuniji i Ukrajini.

Srž projekta je traženje novih sinergija, saradnje i razmjene iskustava između inovatora u pojedinim zemljama, dok će projekat pružiti podršku za razvoj poslovnih planova u oblasti transfera tehnologije i komercijalizacije.

Važan dio projekta je i kreiranje programa inkubacije/akceleracije – ICT Danube Digital Accelerator, koji će podržati više od 30 inovativih tehnologija. Istovremeno, projekt će omogućiti pristup i povezivanje inovativnih aktivnosti i stručnjaka u međunarodnom okruženju putem digitalnog alata EXPERTS.AI.

Još jedan važan segment projekta je mapiranje inovacionog okruženja u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija u četiri partnerske zemlje van EU, uz podršku razvoju njihovih S3 strategija.

Ukupna vrijednost projekta je  2.266.634,40 EUR, dok je budžet IPC Tehnopolis 83.282,50 EUR.

Projekat će se realizovati u periodu 01. 01. 2024 –  01. 07. 2026.

Vodeći partner je Češki tehnički Univerzitet u Pragu, a projekat razvija ukupno 16 partnerskih organizacija iz 9 evropskih zemalja.

U okviru implementacije CapTTict, IPC Tehnopolis će pružiti značajan doprinos realizaciji aktivnosti zahvaljujući iskustvu u oblasti transfera tehnologije i znanja, iskustvu sa progamima inkubacije, te  uspostavljanim kontaktima i saradnji u međunarodnom okruženju.

Projekat CapTTict je finansiran u okviru prvog poziva Programa Dunavskog regiona za period 2021-2027 godine.

Program Dunavskog regiona je instrument Evropske unije kojim se promoviše saradnja između institucija i organizacija u Dunavskom području.

Povezani članci

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Želite li posao u oblasti inženjeringa i proizvodnje? Imamo sjajnu priliku za vas! IPC Tehnopolis organizuje obuku iz oblasti CAD/CAM softvera i CNC mašina, za nezaposlena lica sa teritorije Crne Gore, bez obzira na predznanje iz ove oblasti. Imajući u vidu značaj ove...

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

U okviru Programa edukacija IPC Tehnopolis za 2024. godinu uspješno je organizovana i sprovedena obuka „Akademija prodaje“. Obuka je obuhvatila osnovne teme prodaje, a polaznici su bili izuzetno zadovoljni stečenim znanjima i podijeljenim iskustvom od strane...