Obilježen kraj još jedne uspješne godine u Tehnopolisu

13.12.2019

Sinoć je na završnom svečanom događaju obilježen kraj još jedne, za Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis veoma uspješne, radne godine.

Tokom večeri prezentovani su rezultati dosadašnjeg rada, budući planovi, uručena priznanja INVENTA, ali je i otvorena inovativna FILA laboratorija.
Na samom početku događaja prisutnima se obratio predsjednik Opštine, Veselin Grbović, koji je pohvalio tim Tehnopolisa za ostvarene izvanredne rezultate u prethodnom periodu.

„Prije par godina, kada je otvoren Tehnopolis, bili smo skeptični da li će dobro raditi, da li će davati rezultate koji se očekuju. Ja sada mogu da kažem da su rezultati daleko, daleko iznad očekivanja i sve što radi Tehnopolis mi sa oduševljenjem posmatramo i pokušavamo da pomognemo koliko možemo“, naveo je Grbović.


Izvršni direktor IPC Tehnopolis, Ratko Bataković, istakao je da su sva obećanja izrečena tokom svečanog otvaranja Tehnopolisa, ispunjena. „Očuvali smo zaduženo, oplemenili postojeće, obezbijedili najsavremeniju opremu za obuke mladih i prekvalifikaciju svih onih koji to žele, napravili mjesto koje generiše i pozitivnu energiju i nova radna mjesta. Oformili smo i za rad opremili savremenu biotehnološku laboratoriju za podršku poljoprivrednim proizvođačima i prerađivačima i priveli smo kraju proces formiranja još dvije laboratorije, jedne za industrijski dizajn i jednog veoma ozbiljnog DATA Centra“, kazao je Bataković.


On se zahvalio institucijama, saradnicima, prijateljima, stanarima, radnicima, medijima i svima onima koji su zaslužni za to što Tehnopolis danas predstavlja. „Ovo više nije samo jedan projekat, ovo više nije samo jedna vizija, ovdje se stvari mnogo usložnjavaju, ovdje se stvara jedna snažna platforma sa snažnim alatima i snažnim mjerama za podršku svim razvojnim inicijativama, od klasičnog preduzetništva do koncepta ekonomije znanja“, kazao je Bataković.

Na kraju je poručio da će Tehnopolis u narednom periodu nastaviti da niže uspjehe.

Nakon pozdravnih govora, prikazani su rezultati rada Tehnopolisa u godini koja je na izmaku, kao i planovi infrastrukturnih proširenja za 2020. godinu.
Onima kojima IPC Tehnopolis duguje posebnu zahvalnost za ostvarene rezultate u protekloj godini, dodijeljena su priznanja INVENTA:
• Priznanje INVENTA za izuzetan doprinos u razvoju Tehnopolisa dodijeljeno je Kancelariji za Evropske integracije.


• INVENTA priznanje za doprinos razvoju Tehnopolisa uručeno je Arterija studiju d.o.o.


• Minuta Consulting d.o.o. dobitnik je INVENTA priznanja za značajan doprinos u razvoju poslovne ideje.


• INVENTA priznanje za medijskog partnera godine dodijeljeno je Dnevnim novinama d.o.o.


• Dobitnik INVENTA priznanja za partnera godine je Privredna komora Crne Gore.


• Priznanje INVENTA za radnika godine uručeno je Vanji Zorić Šundić, pomoćnici direktora i finansijskoj menadžerki.


• Izvršnom direktoru IPC Tehnopolis uručeno je priznanje INVENTA za menadžera godine.


• Miljani Peković, asistentkinji na projektnim aktivnostima, dodijeljeno je specijalno INVENTA priznanje kolektiva.


Pored navedenog, sinoć je otvorena FILA inovativna laboratorija u oblasti pametne poljoprivrede. Laboratoriju su svečano otvorili predsjednik Opštine Nikšić, Veselin Grbović i predsjednik Privredne komore Crne Gore, Vlastimir Golubović.


FILA inovativna laboratorija u oblasti pametne poljoprivrede predstavlja inovativno okruženje koje omogućuje saradnju među akterima inovacionih sistema, posebno između poslova i istraživanja, kako bi se poboljšao pristup rezultatima istraživanja za preduzeća, posebno MSP, čime se stimuliše stvaranje inovativnih rješenja i inovativnog pokretanja i dalje ulaganje u inovacije. Za potrebe opremanja ove laboratorije nabavljena je oprema koja će dalje pomoći razvoju i unapređenju rada malih i srednjih preduzeća: računari, edukativni roboti, edukativni set za kodiranje, 3D štampač i drugo.

FILA laboratorija otvorena je kroz projekat FILA – Strengthening and empowering of cross border innovation networks through Fertilization Innovation Labs in Agro-food for improving the connection between research and SMEs, koji finansira Evropska unija kroz Interreg IPA CBC Italy – Albania – Montenegro Programme.

Nosilac projekta je International Centre for Advanced Mediterranean Agronomic Studies – Mediterranean Agronomic Institute of Bari, a partneri su: IPC Tehnopolis, Regional Development Agency 3 – Korçë-Elbasan-Berat, Albanian Investment Development Agency – AIDA, Direkcija za razvoj malih i srednjih preduzeća, Ministry of Agriculture, Rural Development and Water Administration, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore i Apulia Region.

Povezani članci

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Želite li posao u oblasti inženjeringa i proizvodnje? Imamo sjajnu priliku za vas! IPC Tehnopolis organizuje obuku iz oblasti CAD/CAM softvera i CNC mašina, za nezaposlena lica sa teritorije Crne Gore, bez obzira na predznanje iz ove oblasti. Imajući u vidu značaj ove...

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

U okviru Programa edukacija IPC Tehnopolis za 2024. godinu uspješno je organizovana i sprovedena obuka „Akademija prodaje“. Obuka je obuhvatila osnovne teme prodaje, a polaznici su bili izuzetno zadovoljni stečenim znanjima i podijeljenim iskustvom od strane...