Održan četvrti sastanak projektnog tima u okviru FILA projekta

30.06.2020

Četvrti sastanak projektnog tima u okviru FILA projekta je, usled trenutne situacije koju je prouzrokovao COVID-19, 17. juna održan preko ZOOM platforme.

Pored prezentacije E-inovacionog ekosistema, platforme i servisa za podršku razmjeni, dijeljenju  kreiranju inovativnih praksi i rješenja i COP (Community of Practise), na sastanku je bilo riječi i o metodologiji i zadacima za izradu nacrta predloga praktične politike.

Partneri na ovom projektu, ukazali su na i važnost prikupljanja inovativnih potreba kompanija na državnom nivou, kao i na važnost analize i diskusije o mapiranim potrebama  sa istraživačkim organizacijama, startup-ovima i mladim inovatorima.

Tokom ovog sastanka razgovarano je i o napretku projekta u tehničkom i administrativnom pogledu, napretku u radu Fila laboratorija u Italiji, Albaniji i Crnoj Gori, a na kraju je otvorena i diskusija među partnerima povodom izrade nacrta radnog plana za 6. period.

Ispred IPC Tehnopolis sastanku su prisustvovali: Aleksandar Janičić, menadžer za upravljanje projektima i razvoj preduzetništva, Marijana Jovović, asistentkinja na projektnim aktivnostima i Anja Grabovica, asistentkinja na aktivnostima razvoja biznis inkubatora.

Projekat FILA – „Jačanje i unapređenje prekogranične mreže za inovaciju kroz laboratorije za fertilizaciju i inovaciju u agro-hrani između istraživanja i malih i srednjih preduzeća“ sprovodi se kroz Italija – Albanija – Crna Gora i ima za cilj da poboljša okvir uslova za razvoj malih i srednjih preduzeća na inostranom tržištu. Projekat se odnosi na poboljšanje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća i jačanje prekogranične saradnje i veza između istraživanja i preduzeća kroz stvaranje prekograničnih „laboratorija za fertilizaciju i inovacije u agro-hrani“.

Nosilac projekta je Mediteranski agronomski institut Bari, a partneri na projektu su: Region Apulija, Regionalna agencija za razvoj 3 – Korce, Elbasan, Berat, Albanska agencija za razvoj investicija – AIDA, Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis i Ministarstvo ekonomije Crne Gore.

Povezani članci

U Ljubljani održan radni sastanak projekta RTIT >>

U Ljubljani održan radni sastanak projekta RTIT >>

Dvodnevni radni sastanak projekta "Knowhow Communities for Accelerating RTI Transfer in the Danube Region" (RTIT>>) uspješno je održan u Ljubljani. Ovaj sastanak je bio i prva prilika da se projektni partneri sretnu uživo i zajedno rade na definisanju koraka za...

Innovation Minds pobjednik Startup kampa za mlade

Innovation Minds pobjednik Startup kampa za mlade

Današnjim Demo danom završen je sedmodnevni Startup kamp za mlade koji je bio prilika da 5 timova srednjoškolaca iz Nikšića i Pljevalja, prezentuju svoje inovativne ideje koje su razvijali tokom trajanja kampa. Prema mišljenju stručnog žirija najbolju ideju je...

U Tehnopolisu počeo Startup kamp za mlade

U Tehnopolisu počeo Startup kamp za mlade

U prostorijama IPC Tehnopolisa je započeo Startup kamp za mlade, koji će trajati do 28. novembra. Ova jedinstvena prilika okuplja 25 talentovanih srednjoškolaca iz Nikšića i Pljevalja, koji će kroz interaktivni program obuke, predavanja, prezentacije i radionice imati...