Održan kick off sastanak u okviru Digital Cities programa

19.01.2018

Kick off sastanak u okviru Digital Cities programa održan je danas u hotelu Splendid u Budvi. Tehnopolis je nedavno izabran između 129 aplikacija kao jedan od 46 učesnika u pomenutom programu Britanskog savjeta, koji će u narednom periodu imati priliku da sarađuju sa srodnim organizacijama Zapadnog Balkana i Velike Britanije i aktivno učestvuju u razmjeni iskustava i znanja, razvijanju projekata i programima za izgradnju kapaciteta.

Osim menadžerke biznis inkubatora IPC Tehnopolis, Jelene Đedović, sastanku su prisustvovali i predstavnici 46 organizacija sa područja Zapadnog Balkana, uključujući startapove, kreativne habove i mala i srednja preduzeća iz oblasti digitalnih inovacija, kreativne industrije i digitalnog obrazovanja, kao i predstavnici 15 gradskih administracija sa ovog područja.

U okviru događaja predavanja su vodili neki od vodećih stručnjaka iz Velike Britanije i Srbije, sa posebnim akcentom na umrežavanju i razmjeni iskustava, kao i direktnoj saradnji, razvoju projekata i razmjeni mogućnosti.

Organizacije koje učestvuju takođe će imati priliku da razviju zajedničke projekte, podržane od strane mentora iz iskusnih hub organizacija, kao i da apliciraju za specijalne fondove koji će finansijski podržati razvoj nekoliko zajedničkih projekata, a koji će biti prezentovani na finalnom događaju projekta u Velikoj Britaniji krajem marta ove godine.

Projekat Britanskog savjeta “Povezivanje gradova Velike Britanije i Zapadnog Balkana kroz digitalne tehnologije” ima za cilj da naglasi ekonomski rast sa fokusom na digitalne inovacije na poljima kreativne  industrije i primjene tehnologije u obrazovanju i da na tim poljima poveže gradove, hub-ove i digitalna MSP sa Zapadnog Balkana sa kolegama iz Velike Britanije.

Projekat je nastao u okviru “Digital Cities” (Digitalni gradovi) programa, finansiranog kroz britansko Ministarstvo vanjskih poslova (Foreign and Commonwealth Office – FCO). Primarni cilj programa je da unaprijedi digitalne i poslovne veze između Velike Britanije i gradova širom Zapadnog Balkana, uključujući Albaniju, BiH, Kosovo, Makedoniju, Srbiju i Crnu Goru.

Projekat je pokrenut od strane vlade Velike Britanije, a implementiraju ga Britanski savjet, u partnerstvu sa organizacijom Culture Code (Nova Iskra) i Creative England.

Povezani članci

Prijave za nezaboravno iskustvo na CBCC 2024: Digital Nomads Edition su otvorene   S ponosom objavljujemo otvarenje prijava za Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition, koja će se održati od 9. do 11. oktobra 2024. godine u Mostaru. CBCC...