Održan okrugli sto na temu “Uređenje sistema obrazovanja odraslih – Elektronska baza podataka organizatora obrazovanja odraslih i andragoško osposobljavanje nastavnog kadra”

21.11.2018

Okrugli sto na temu “Uređenje sistema obrazovanja odraslih – Elektronska baza podataka organizatora obrazovanja odraslih i andragoško osposobljavanje nastavnog kadra”, u organizaciji Centra za stručno obrazovanje odraslih održan je danas u Tehnopolisu.

Događaj je organizovan u okviru manifestacije “XVII Dani obrazovanja i učenja odraslih” kojom se promoviše cjeloživotno učenje i obrazovanje, a koju organizuje Centar za stručno obrazovanje odraslih.

Današnji okrugli sto realizovan je kao jedna od aktivnosti koju Centar za stručno obrazovanje organizuje uz podršku Ministarstva prosvjete sa ciljem da ukaže učesnicima na značaj uređenja sistema obrazovanja odraslih u Crnoj Gori.

Ljiljana Garić, rukovoditeljka Odjeljenja za obrazovanje odraslih u Centru za stručno obrazovanje je prezentovala zakonska dokumenta iz oblasti obrazovanja odraslih i govorila o važnosti andragoškog osposobljavanja kadra, dok je Marina Matijević, rukovoditeljka Odjeljenja za informaciono-komunikacione tehnologije u Ministarstvu prosvjete govorila o elektronskom značaju vođenja baze podataka obrazovanja odraslih.

Pored toga, učesnici su upoznati sa aktivnostima koje sprovodi Ministarstvo prosvjete i Centar za stručno obrazovanje u cilju unapređenja kvaliteta obrazovanja odraslih, kao i institucijama i organizacijama koje su aktivne u toj oblasti.

Događaju su prisustvovali predstavnici lokalnih samouprava, biroa rada, obrazovnih ustanova i organizatora obrazovanja odraslih.

Povezani članci

Innovation Minds pobjednik Startup kampa za mlade

Innovation Minds pobjednik Startup kampa za mlade

Današnjim Demo danom završen je sedmodnevni Startup kamp za mlade koji je bio prilika da 5 timova srednjoškolaca iz Nikšića i Pljevalja, prezentuju svoje inovativne ideje koje su razvijali tokom trajanja kampa. Prema mišljenju stručnog žirija najbolju ideju je...

U Tehnopolisu počeo Startup kamp za mlade

U Tehnopolisu počeo Startup kamp za mlade

U prostorijama IPC Tehnopolisa je započeo Startup kamp za mlade, koji će trajati do 28. novembra. Ova jedinstvena prilika okuplja 25 talentovanih srednjoškolaca iz Nikšića i Pljevalja, koji će kroz interaktivni program obuke, predavanja, prezentacije i radionice imati...

Otpočela faza Ideacije RISE projekta

Otpočela faza Ideacije RISE projekta

Juče održanim MeetUp-om na temu potencijala za razvoj društvenog preduzetništva započela je faza Ideacije RISE (Regionalni inkubator za društveno preduzetništvo) projekta. Ovaj događaj je po prvi put okupio četvtu generaciju RISE timova, u cilju dodatne motivacije za...