Održan okrugli sto na temu “Uređenje sistema obrazovanja odraslih – Elektronska baza podataka organizatora obrazovanja odraslih i andragoško osposobljavanje nastavnog kadra”

21.11.2018

Okrugli sto na temu “Uređenje sistema obrazovanja odraslih – Elektronska baza podataka organizatora obrazovanja odraslih i andragoško osposobljavanje nastavnog kadra”, u organizaciji Centra za stručno obrazovanje odraslih održan je danas u Tehnopolisu.

Događaj je organizovan u okviru manifestacije “XVII Dani obrazovanja i učenja odraslih” kojom se promoviše cjeloživotno učenje i obrazovanje, a koju organizuje Centar za stručno obrazovanje odraslih.

Današnji okrugli sto realizovan je kao jedna od aktivnosti koju Centar za stručno obrazovanje organizuje uz podršku Ministarstva prosvjete sa ciljem da ukaže učesnicima na značaj uređenja sistema obrazovanja odraslih u Crnoj Gori.

Ljiljana Garić, rukovoditeljka Odjeljenja za obrazovanje odraslih u Centru za stručno obrazovanje je prezentovala zakonska dokumenta iz oblasti obrazovanja odraslih i govorila o važnosti andragoškog osposobljavanja kadra, dok je Marina Matijević, rukovoditeljka Odjeljenja za informaciono-komunikacione tehnologije u Ministarstvu prosvjete govorila o elektronskom značaju vođenja baze podataka obrazovanja odraslih.

Pored toga, učesnici su upoznati sa aktivnostima koje sprovodi Ministarstvo prosvjete i Centar za stručno obrazovanje u cilju unapređenja kvaliteta obrazovanja odraslih, kao i institucijama i organizacijama koje su aktivne u toj oblasti.

Događaju su prisustvovali predstavnici lokalnih samouprava, biroa rada, obrazovnih ustanova i organizatora obrazovanja odraslih.

Povezani članci

Prijave za nezaboravno iskustvo na CBCC 2024: Digital Nomads Edition su otvorene   S ponosom objavljujemo otvarenje prijava za Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition, koja će se održati od 9. do 11. oktobra 2024. godine u Mostaru. CBCC...