Održan preventivni monitoring sastanak Nacionalne Erasmus + Kancelarije za BLUEWBC projekat

05.06.2020

U Rektoratu Univerziteta Crne Gore je u petak, 5. juna 2020. godine održan preventivni monitoring sastanak Nacionalne Erasmus + Kancelarije (NEO) u Crnoj Gori.

Sastanku su prisustvovali članovi radnog tima sa Univerziteta Crne Gore, Privredne komore Crne Gore i Inovaciono preduzetničkog centra Tehnopolis koji učestvuju u realizaciji međunarodnog projekta pod nazivom: “Sustainable development of BLUE economies through higher education and innovation in Western Balkan Countries” (BLUEWBC), prihvaćenog kroz finansiranje u okviru Erasmus + programa – Izgradnja kapaciteta u visokom obrazovanju KA2/2019.

Na sastanku je prikazana prezentacija radnog plana i pregled dosadašnjih realizovanih aktivnosti s akcentom na vidljivost Erasmus + programa i BLUEWBC projekta kroz niz promotivnih akcija u kojima su učestvovali svi partneri iz Crne Gore. Kroz elaboraciju radnih paketa i ukazivanje na značajne izlazne rezultate koji se očekuju u narednom periodu trajanja projekta, konstatovano je da konzorcijum projekta djeluje integrisano i u organizacionom smislu veoma preduzetnički, oslanjajući se na poštovanje rokova koji su definisani u radnim paketima.

Bilo je riječi o opremi koja je predviđena projektom i koja će biti instalirana na Univerzitetu u prvoj polovini projekta. Direktorica NEO kancelarije, g-đa Vanja Drljević, je ukazala na smjernice evaluatora projekta i poželjela uspješan nastavak rada na projektu koji se odnosi na povezivanje akademske zajednice sa akterima Plave ekonomije u Crnoj Gori.

Ispred Inovaciono preduzetničkog centra Tehnopolis sastanku su prisustvovali Aleksandar Janičić, menadžer za upravljanje projektima i razvoj preduzetništva i Anja Grabovica, asistentkinja na aktivnostima razvoja biznis inkubatora, koji su predstavili aktivnosti koje je Tehnopolis imao u dosadašnjem toku projekta, kao i postignute rezultate u okviru istog.

 

Povezani članci

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Želite li posao u oblasti inženjeringa i proizvodnje? Imamo sjajnu priliku za vas! IPC Tehnopolis organizuje obuku iz oblasti CAD/CAM softvera i CNC mašina, za nezaposlena lica sa teritorije Crne Gore, bez obzira na predznanje iz ove oblasti. Imajući u vidu značaj ove...

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

U okviru Programa edukacija IPC Tehnopolis za 2024. godinu uspješno je organizovana i sprovedena obuka „Akademija prodaje“. Obuka je obuhvatila osnovne teme prodaje, a polaznici su bili izuzetno zadovoljni stečenim znanjima i podijeljenim iskustvom od strane...