Održan sastanak sa učenicama srednjih škola iz Nikšića u okviru projekta “Podrška mladim ženama iz BiH i Crne Gore u preduzetništvu, zapošljavanju i liderstvu u IT-u – FY4ICT”

13.09.2018

Sastanak povodom prezentacije narednih aktivnosti projekta “Podrška mladim ženama iz BiH i Crne Gore u preduzetništvu, zapošljavanju i liderstvu u IT-u – FY4ICT” juče je realizovan u IPC Tehnopolis. Tokom sastanka tim za upravljanje projektima i razvoj preduzetništva razgovarao je sa učenicama srednjih škola iz Nikšića koje su do sada učestvovale u aktivnostima navedenog projekta i predstavnicima škola iz kojih dolaze, kako bi ih upoznali sa planom radionica u Budvi na teme ICT i internet tehnologije i Upotreba ICT u poslovanju – eBiznis i eMarketing.

Radionice će biti realizovane od 3. do 5. oktobra 2018. godine u Budvi, a domaćin će biti jedan od partnera na projektu –  Opština Budva. Tokom trajanja radionica učesnice će graditi svoja znanja na teme ICT – profesija budućnosti, praktična primjena ICT tehnologija uz praktičan rad na izradi web sajtova, e-poslovanje i e-marketing, uz poseban osvrt na e-poslovanje u sektoru turizma i e-marketing na društvenim mrežama.

U okviru oba dana trajanja radionice, učesnice će učestvovati na jubilarnom 25. Info festu – festivalu informatičkih dostignuća koji predstavlja jedan od ključnih regionalnih događaja u oblasti ICT-a, i na kom će ove godine učešće uzeti najistaknutije međunarodne ICT kompanije i eksperti. Poseban aspekt učešća učenica na ovom događaju će biti posvećen njihovom upoznavanju sa poslovanjem uspješnih kompanija u našoj zemlji, ali i regionu kada je ICT sektor u pitanju.

Na samom kraju sastanka tim za upravljanje projektima i razvoj preduzetništva najavio je prisutnim učenicama i predstavnicima srednjih škola naredne aktivnosti Tehnopolisa koje bi mogle biti značajne navedenim školama, i to prije svega jesenji ciklus obuka, Smart Biznis Trio događaj na temu razvoja startup ekosistema u Crnoj Gori i regionu, Startup vikend, kao i niz događaja u okviru Dana nauke 2018.

Ispred Tehnopolisa sastanku su prisustvovali menadžer za upravljanje projektima i razvoj preduzetništva Aleksandar Janičić i asistentkinje na projektima Miljana Peković i Jasmina Mučalica.

Ljetnja škola je dio projekta “Podrška mladim ženama iz BiH i Crne Gore u preduzetništvu, zapošljavanju i liderstvu u IT-u – FY4ICT” koji se realizuje u okviru Erasmus+ programa. Cilj projekta je da edukuje i motiviše mlade žene iz BiH i Crne Gore da započnu svoju karijeru podstičući preduzetnički duh u IT-u kroz razmjenu najboljih praksi i mobilnost za neformalno učenje u saradnji sa iskusnim partnerskim institucijama iz Evropske unije.

Povezani članci

Prijave za nezaboravno iskustvo na CBCC 2024: Digital Nomads Edition su otvorene   S ponosom objavljujemo otvarenje prijava za Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition, koja će se održati od 9. do 11. oktobra 2024. godine u Mostaru. CBCC...